Categories: DruštvoVesti

Uskoro počinje građevinska sezona

Bliži se početak građevinske sezone, koja će prema najavama pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića biti intezivna. U planu je i realizacija nekoliko kapitalnih projekata, koji imaju za cilj da građanima Novog Pazara omoguće bolje uslove za život. Radiće se, kako kaže Hasanović u svim krajevima Novog Pazara.

Zima je bila prilika da se u lokalnoj samoupravi Novog Pazara pripremi obimna potrebna dokumentacija za realizaciju infrastrukturnih projekata u ovoj godini. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović njavljuje intezivnu ovogodišnju građevinsku sezonu, dodaje da je u planu da se srede mnoge novopazarske ulice. Radiće se u centru grada, gde je planirano da se gradi novi most i kružni tok, ali će i ulaz u Novi Pazar dobiti potpuno drugačiji izgled. U planu je i rekonstrukcija i pasaža u novoj Lučnoj zgradi, a biće sređen deo peščke zone u blizini solitera Kula. Novi Pazar biće bogatiji za još sedam platoa u gradu oko stambenih zgrada, u planu je uređenje Žitnog trga, a na slobodnom prostoru ispred Svojbor džamije biće izgrađeno igralište.

“Uradili smo i predali Ministarstvu privrede celokupno od Robne pijace u Ulici Kejskoj od Elektrorasa do Kvantaške pijace za uređenje tog dela, gde je planirano da se taj deo potpuno rekonstruiše, asfaltira i osvetli. LIDL-u smo dali lokacijske uslove za izgradnju njihovog objekta u tom delu grada i oni će već krajem proleća početi da sa izgradnjom njihovog objekta. Ono što je još važnije, a niko do sada nije uspeo da reši je i produženje ulice 12.Srpske brigade od Lepe brene ka Carskoj ćupriji. Pre par dana smo dobili odobrenje od republičke Direkcije za imovinu i Vlade Republike Srbije da možemo da uđemo u projekat eksproprijacije i da u nekom doglednom vremenu i tu ulicu probijemo i sastavimo. U toku je tender za izgradnju trotoara, koji ne postoje u tom delu grada na desnoj strani od Zelene pijace do novog mosta kod zgrade Lepa Brena, gde ćemo obezbediti za sve pešake, koji se kreću ka autobuskoj stanici pristojno i bezbedno kretanje pored magistralnog puta”, rekao je Hasanović.

U planu je izvođenje i nekoliko kapitalnih projekata. Jedan od njih je i put prema Tutinu.

“Od najavljenih kapitalnih projekata bitan je put Novi Pazar-Tutin. Juče smo imali posetu tehničkog direktora i predstavnika firme Tasyapi, koja je potpisala ugovor sa Vladom Srbije za izgradnju puta. Dodeljena im je parcela u Selakovcu, gde će instalirati svoju opremu, bazu i mehanizaciju, gde će biti smešteni njihovi stručni radnici, koji će početi da grade taj put. Prema njihovim rečima kraj marta je rok kada će oni početi radove, jer su spremili sve za rekonstrukciju prvih 10 km puta. Posetili su nas i predstavnici turske firme Doğuş , koji su sponzori evropske lige i oni će potpuno rekonstruisati staru sportsku dvoranu “Izudin Šušević” kod OŠ “Vuk Karadžić”. Sve što smo tokom zime radili urodilo je plodom, tako su pre neki dan u Novi Pazar dolazili i predstavnici JP “Srbija vode” i Svetske banke i trenutno se radi projektna dokumentacija za korićenje Raške 5km uzvodno od ciglanskog puta do Dojevića. Projekat Trnavice 1 kilometar i 800 metara od ušća Jošanice i kilometar do silosa reke Jošanice. Za par dana će doći projektanti i na licu mesta se uveriti da li faktičko stanje odgovara sa planskim aktima grada da bi ušli u projektovanje”, dodao je Hasanović.

Hasanović dodaje da će infrastrukturni projekti, koji izvođači nisu uspeli da završe u prošloj biti realizovani u ovoj godini. On najavljuje asfaltiranje velikog broja i novih ulica u Novom Pazaru i u ovoj godini, koje su određene u saradnji sa građanima, ali i sa predstavnicima mesnih zajednica. Hasanović je najavio da će se raditi, u centru, gradskim i prigradskim naseljima, ali i u seoskim centrima.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar kup 2024: Rudar jedini sa dva pobednička trofeja

Dvodnevni turnir u Novom Pazaru okupio je 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne…

26 mins ago

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

1 hour ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

3 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago