BILBORDI DOBRODOŠLICE U TUTINU: Predsednik posetio gimnaziju, a molbu ovog učenika nije mogao da odbije

Predsednik se zahvalio ljudima iz Tutina koji rade širom Evrope, a koji ulažu u svoju opštinu, te rekao da će se njima pridružiti država koja će dati sve od sebe da deca ostanu u ovoj opštini

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Tehničku školu i Gimnaziju u Tutinu, koje rade u istoj zgradi, obnovljenoj uz ulaganje od 116 miliona dinara, gde su ga đaci i nastavnici dočekali gromoglasnim aplauzom, a on prihvatio košarkašku loptu od jednog đaka i “izdriblao” je.

Ispred škole, čekao ga je veliki broj građana, kojima se obratio i poručio da će se raditi da tome da u taj kraj dođe investitor, te da će on sam doći ponovo u Tutin da otvori novi put do Novog Pazara, dug 22 kilometra.

– Tutin bez vas, koji ste ovde rođeni, ne vredi nikome ništa. Hoćemo da ovde živite pristojnim životom, da vaša deca žive ovde u Tutinu. To je naš najvažniji cilj – poručio je predsednik.

Napomenuo je da će, osim objekata javne namene, u Tutinu biti rešen i problem sa vodom, jer je, kaže, sramota da moraju da kupuju vodu. Vučić je istakao da će pre kraja godine biti završena i trafo-stanica.

– To je velika stvar i želim vam da se razvijate – rekao je Vučić i ponovio da je važno da se ojača privatni sektor, da se dovede investitor koji će moći pristojne plate da isplati.

– I vama Bošnjacima, i Srbima želim da kažem – čuvaćemo mir i nećemo praviti razliku . Zato Tutin mora da ima puteve, pristup svemu onome što ima u Srbiji. Radićemo da dovedemo investitora, a ne samo da se oslonite na svoje ljude koji žive u Evropi – rekao je Vučić.

Podsetio ih je da je, prilikom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana govorio da mogu da mu zvižde koliko hoće, ali da će on biti taj koji će izgraditi autoput, puteve i bolnice u ovom kraju.

– Znam da mene nećete nikada mnogo da volite, ali meni je važno da jednog dana, ili kada sednete sa svojim najmilijima možete da kažete: svašta govore o tom čoveku, ali ko je nama napravio put, ko je nama napravio autoput ka Crnoj Gori i Bosni. Bićete povezani vrlo brzo i lako do svih autoputeva koji će voditi do Beograda i Sarajeva – rekao je on.

Zahvalio se ljudima iz Tutina koji rade širom Evrope, a koji ulažu u svoju opštinu, te rekao da će se njima pridružiti država koja će dati sve od sebe da deca ostanu u ovoj opštini.

– Niko se ne raduje odlasku dece iz Tutina, radujemo se vašem ostanku. Zato ćemo uraditi sve što možemo da dovedemo nekog investitora i da se izborimo zajednički sa svim problemima – kazao je on.

Najavio je da će preko Kancelarije za javno ulaganje biti svi objekti javne namene u potpunosti renovirani, kako bi građani znali da je država uložila novac. Na zahtev za dovođenje državnih organa u Tutin, Vučić je kazao da je napravljena racionalizacija u saglasnosti sa EU te su državne institucije racionalizovane u pola gradova.

Pre dolaska predsednika, okupljenim građanima se kratko obratio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji im je zahvalio što su došli i poručio da su im njegova i vrata Vlade Srbije uvek otvorena.

Tehnička škola i Gimnazija su jedine srednje škole u opštini Tutin, a pohađa ih ukupno 1.200 učenika. Rekonstrukcija tih škola podrazumevala je obnovu krova, zidova, podova, zamenu kompletne stolarije, grejanja, postavljenje novog led osvetljenja i javljača požara…

 

Tanjug

Podeli