DruštvoVesti

Uspešno završena još jedna obuka za tržište rada

U okviru obuke za tržište rada, koju je sprovela filijala Nacionalne službe za zapošljavanje 25 građana sa evidencije nezaposlenih , od kojih 5 osoba sa invaliditetom imalo je priliku da stekne nova znanja. Njima su danas uručeni sertifikati o uspešno završenoj obuci, a kako je istaknuto, cilj programa je povećanje šanse u pronalaženju posla.

Obuka za knjigovođe, za vez i zlatovez, tkanje, ali i osnovna informatička obuka zanjimanja su, koja su izazvala pažnju nezaposlenih lica. Oni su prethodnih meseci imali priliku da steknu nova znanja u ovim oblastima. Zahvaljujući ovakvom programu Nacionalne službe za zapošljavanje, njih 25 nezaposlenih imaće prilku da se pojavi na tržištu rada sa zanimanjima, koja su prema prethodno urađenoj analizi deficitarna. Sertifikati o uspešno završenoj obuci danas su uručeni ,a oni koji su proteklih meseci imali priliku da se dodatno edukuju nadaju se da će im novo stečeno znanje pomoći da se zaposle.

Aida Brežanin završila je obuku za tkanje, kako kaže, rukotvorine treba sačuvati od zaborava, jer imaju veliku vrednost s obzirom da su deo tradicije i kulture ovog naroda.

Željko Nićijević završio je obuku za knjigovodstvo. On se nada da će u toj oblasti ubrzo naći posao.

Načelnik odeljenja za programe zapošljavanja obrazovanja i obuke Mirza Bektović kaže da su ove obuke jedna od mera aktivne politike zapošljavanja, a organizuju se sa ciljem lakšeg pronalaženja posla, kao i podizanje nivoa znanja u obavljanju određenih poslova, jer same potrebe tržišta i poslodavaca zahtevaju da se nezaposlena lica dodatno obrazuju.

U toku su i obuke za kozmetičare za 10 polaznika, kao i specijalistička informatička obuka za 25 osoba.

Podeli