DruštvoVesti

Predstavljeni rezultati projekta „Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade”

U Novom Pazaru održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati pilot projekta „Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade” koji je Centar za socijalni rad realizovao uz podršku Gradske uprave i Misije OEBS-a. Važni partneri ovog projekta bili su i požarevački Centar za socijalni rad, Udruženje građana “Šansa” i Udruženje psihologa Novi Pazar.

Realizovani projekat odnosno Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade posvećen je maloletničkoj delikvenciji, odnosno mladima koji su u sukobu sa zakonom. Ranije je konstatovano da nakon Požarevca i u Novom Pazaru postoji potreba za ovakvim klubom i vidom socijane usluge.

Svoja iskustva i nesebičnu podršku, te smjernice za dalju realizaciju ovog projekta dala je i direktorka požarevačkog Centra za socijalni rad Tatajana Rajić koji je prvi u zemlji krenuo sa realizacijom ovog važnog projekta.

Grad Novi Pazar može se pohvaliti socijalno odgovornom politikom. U ovom gradu realizuje se sedam važnih projekata iz oblasti socijalne zaštite, a projekat „Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade” mogao bi postati osmi i redovno realizovan u novom Pazaru.

Ovaj događaj bio je prilika za umrežavanje organizacija civilnog društva iz Novog Pazara i Požarevca u uspostavljanju održivih usluga u oblasti bezbjednosti mladih.

A. Ni.

Podeli