Categories: ReportažeSvet

Yusuf Islam (Cat Stevens) : Allah čuva Erdogana i Tursku jer su zbrinuli toliko izbeglica

Podrška naroda je to što predsednika Erdogana čini jakim. On ima stvarno veliku podršku. Allah je njega i Tursku sačuvao, a razlog tome je to što su zbrinuli toliko izbeglica.

Poznati britanski muzičar Yusuf Islam izjavio je kako je “Allah spasio Erdogana i Tursku“ tokom neuspelog julskog pokušaja vojnog udara terorističke organizacije Fetullahci (FETO), a da je razlog za to činjenica da je Turska zbrinula toliki broj izbeglica i prognanika.

Islam, ranije poznat kao Cat Stevens, boravi u poseti Turskoj, a juče ga je u u Ankari primio i turski predsednik Recep Tayyip Erdogan.

U razgovoru sa novinarom AA, Islam je kazao da je mnogo povoda za njegov dolazak u Tursku, a prevashodno mu je želja bila da podrži Tursku u njenom velikom naporu koji ulaže u zbrinjavanju više miliona izbeglica.

“Pre nekoliko meseci sam posetio turski grad Gaziantep i tamo sam video izuzetno kvalitetne programe za decu koji su jedinstveni u svetu“, kazao je Islam.

Poznati muzičar Islam je nedavno snimio i pesmu “You Are Not Alone“ koju je posvetio upravo izbeglicama koje su prognane sa njihovih ognjišta.

Osvrnuvši se i na neuspeli julski pokušaj vojnog udara kojeg je u Turskoj izvela teroristička organizacije FETO, Islam je kazao kako je u Tursku došao kako bi pružio podršku toj zemlji, njenom narodu i demokratiji.

“Podrška naroda je to što predsednika Erdogana čini jakim. On ima stvarno veliku podršku. Allah je njega i Tursku sačuvao, a razlog tome je to što su zbrinuli toliko izbeglica“, kazao je Yusuf Islam.

Turski predsednik Erdogan i Uprava za verske poslove pri vladi Turske pružili su veliku podršku projektu izgradnje džamije u engleskom Cambridgeu, a Islam je kazao da je to suštinski važan projekat.

“Cambridge je svojevrsni mozak Velike Britanije. Zato je i važno da u tom centru intelektualnog jezgra napravimo džamiju koja će stilom oslikavati britansku kulturu. Fantastično je to što Erdogan i Turska podržavaju taj projekat“, rekao je Islam.

Svečano otvaranje džamije u Cambridgeu planirano je za narednu godinu.

Trt Srbija/GG

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

15 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago