DruštvoKultura

Branko Đurić do suza nasmijao Novopazarce

Prepoznatljiv šarm i humor proslavljenog glumca, Branka Đurića, osvojili su i novopazarsku publiku. Okupljeni u novopazarskoj Koncertnoj dvorani smijehom, dobrim raspoloženjem i aplauzom ljubitelji dobrog humora nagradili su nastup ovog glumca i njegov autorski komad , “Đurologija”.

Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu.  Za samo 4 godine postojanja, igrana više od 350 puta i vidjelo ju je preko 250.000 posjetitelja u mnogim državama, što je dokaz da je humor, kako kaže Branko Đurić Đuro, univerzalan.

Ovaj harizmatični Sarajlija s holivudskom i svjetskom karijerom, prvi put je u Novom Pazaru u kom se, kako kaže,  osjeća kao kod kuće.

” Došao sam u vrijeme akšama I kad sam čuo ezan odmah sam dobio sojećaj das am u Sarajevu. Vidim da raja ovdje nekako liči na nas. Uživao sam tokom predstave, a vidjeli ste i oni su”, rekao je Đurić.

”Đurologija” ujedno je satirična kritika pop kulture, koja se velikim dijelom odnosi na ex yu muzičku scenu,  tako da je predstava posebno oraspolozila straiju populaciju među publikom. Đurologija je oborila sve rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-upa u regiji.

Podeli