Categories: HronikaVesti

ŠOK: Sonom kiselinom pokušao da otruje školske drugove

Iz još nejasnih razloga, petnaestogodišnji L. M, učenik prvog razreda smera za carinsko zanimanje srednje stručne škole u Rožajama pokušao da sonom kiselinom otruje školske drugove S. Š. i B. K.

L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je rožaska policija.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost, prenosi portal CDM pisanje lista Pobjeda.

Učenici su odmah prevezeni u službu Hitne pomoći, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu. Konstatovano da nije bilo posledica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji.

Kako su rekli u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka. Nezvanično, L. K. je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio.

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive tog događaja.

Prema rečima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

“Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nismo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično”, rekao je Bećović.

Dodao je da je L. M. kiselinu i sokove uneo u školu neopaženo u svojoj torbi, tako da dežurni učenici i profesor nisu mogli da primete ništa neobično u njegovom ponašanju.

“Srećni smo što se ovo nije pretvorilo u tragediju, što nije došlo do posledica po zdravlje dece. Reagovali smo adekvatno”, istakao je Bećović, dodavši da će preduzeti mere protiv M. L. u okviru zakona.

Rts/Cdm

A. Ni.

Podeli

N N

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

10 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

16 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

16 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

16 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

17 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

17 hours ago