Otvoreni konkursi za stipendiranje školovanja u Turskoj

Fond za stipendiranje Republike Turske i┬á Ministarstvo obrazovanja ove zemlje, zajedno sa Upravom za vjerske poslove, raspisali su konkurse za stipendiranje studenata kao i onih koji ┼żele da se usavr┼íavaju u Republici Turskoj. Dva edukativna programa dostupna su i gra─Ĺanima Republike Srbije, a svim zainteresovanim iz Novog Pazara i ostalih gradova na usluzi je Asocijacija maturanata Turske ASMAT, koja pru┼ża informacije i pomo─ç u vezi sa konkurisanjem.

Zainteresovanim osobama na raspolaganju su dva programa stipendiranja.┬á Jedan┬á realizuje Direkcija za Turke u inostranstvu i srodne zajednice┬á i┬á Fond za stipendiranje, koji dodjeljuju stipendije za osnovne, master i doktorske studije stranim studentima i taj konkurs je otvoren do 20. februara.┬á Drugi program ti─Źe se onih koji┬á ┼żele da se ┼íkoluju za imame i hatibe u turskim medresama ili one koji ┼żele da studiraju na teolo┼íkim fakultetima u Republici Turskoj. Taj program stipendiranja traje do 31. marta.

ÔÇť Na─Źin konkurisanja je putem linka na sajtu pomenutih instutucija. Sve informacije mogu dobiti u Asocijaciji maturanata Republike Turske I svakako u ambasadri rpublike Turske u Beogradu gdje te─Źe dalji postupakÔÇŁ, ka┼że ispred organizacije ASMAT, ┬áMedin Halilovi─ç.

Ovim programom Turska studentima iz svih dijelova svijeta nudi mogu─çnost nadoknade za smje┼ítaj, obrok i zdravstveno osiguranje. Tako─Ĺer, pla─çene su i avionske karte za prvi dolazak, odnosno povratak nakon zavr┼íetka studija. Oni koji su do sada studirali na ovaj na─Źin prenose jedino pozitivna iskustva sa uslovima boravka i ┼íkolovanja.

Podeli