Društvo

DUDIĆ PRIMIO PRIJEPOLJKE OPTUŽENE ZA ZLUPOTREBU SLUŽBENOG POLIŽAJA: SABIRA I ALISA DVE NAJČESTITIJE MUSLIMANKE

PRIJEPOLJE – Predsednik Mešihata IZ-e u Srbiji Mevlud Dudić večeras je primio Sabiru Hadžiavdić i Alisu Talović koje su upravo puštene iz pritvora u Kraljevu da se brane sa slobode.

Dudić istakao da je njihova poseta Islamskoj zajednici poruka ljudima kako je kada se živi u zajednici i džematu.

„Evo nakon sedmicu dana kako su bez ikakvog razloga pritvorene naše dve najčestitije muslimanke, naša Sabira i Alisa iz Prijepolja, one su danas u nedostatku argumenata puštene iz pritvora iz Kraljeva i pre nego su se vratile svojoj porodici, onako kako to i dolikuje, svratile su u svoju Islamsku zajednicu da zajednički podele radosne trenutke oslobađanja i vraćanja svojoj porodici. Meni je pripala čast da ih prvi primim i svakako da primim njihove zahvale Islamskoj zajednici i svim muslimanima za sve ono što su činili prethodnih dana. Zahvalan sam Allahu dž.š. koji nam je omogućio da u svom članstvu i svojim redovima imamo ovakve muslimane. Ovo doživljavamo kao jedan vid iskušenja. Čvrsto verujem da su one iz ovoga izašle jače, svetlog obraza su hodale, svetlog obraza će i nastaviti da hodaju i ako Bog da neće ih na putu istine i pravde nikada niko pokolebati” – kazao je Dudić.

Sabira Hadžiavdić je izjavila da je ovo bio pokušaj razaranja porodice, ali da su stubovi ostali neoštećeni.

„Zahvaljujem se uvaženom muftiji Dudiću koji nas je primio, koji je pružao podršku svo ovo vreme Alisi i meni dok smo bile pritvorene u Okružnom zatvoru u Kraljevu” – rekla je Sabira.

Podsećamo, Sud u Kraljevu nakon desetodnevnog pritvora pustio je da se brane sa slobode direktorku Centra za socijalni rad Prijepolje, Sabiru Hadžiavdić i radnicu ove ustanove Alisu Talović. Njih dve pripadnici Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije iz Kraljeva, 22. januara lišili su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Indeksonline.rs

Podeli