Categories: DruštvoPolitikaVesti

Kad medijski nepismenjakovići zlonamjerno manipulišu tuđim vijestima

Dvojac Salahudin Fetić – Usame Zukorlić koji stoji iza propagandnog servisa Muamera Zukorlića pod nazivom Sandžak PRESS prenio je jučer objavu portala Sandžačke novine originalno objavljenu pod naslovom “PITAMO IMAMOVIĆA: Zašto je SDA sa Čedom i Šešeljom jedina ostala u skupštinskoj sali?”.

Iako je tekst integralno prenijet uz napomenu da je riječ o vijesti objavljenoj na portalu Sandžačke novine, naslov je zlonamjerno izmijenjen u dnevnopolitičke svrhe obračuna sa političkim neistomišljenicima, pa je objava na Sandžak PRESS-u naslovljena sa “Džudžo postavlja pitanje: Zašto je SDA sa Čedom i Šešeljom jedina ostala u skupštinskoj sali?”.

Također, u rečenici koja je naknadno dopisana od strane pomenutog dvojca navodi se da je portal Sandžačke novine u vlasništvu Esada Džudža, predsjednika Bošnjačkog nacionlnog vijeća, što je notorna laž i budalaština koju ovaj skup medijskih nepismenjakovića godinama ponavlja nadajući se da će 100 puta izgovorena laž postati istina.

Inače ovo je redovna praksa ovog propagandno-huškačko-pljuvačkog projekta koji se finansira novcem Islamske zajednice i sredstvima dijaspore a u službi je jednog čovjeka i njegove politike, njegovog idejnog tvorca i osnivača Muamera Zukorlića.

Godinama ovaj dvojac zagađuje medijski prostor Sandžaka svojim podmetanjima i izmišljotinama a u posljednje vrijeme glavna noćna mora im je upravo portal Sandžačke novine zbog totalnog raskrinkavanja stvarne suštine političkog djelovanja njihovog gazde Muamera Zukorlića.

Sandžakne novine su postale omiljena meta napada Zukorlićeva propagandne mašinerije jer su shvatili da jedina prava opasnost za njihovu subverzivnu djelatnost dolazi od našeg portala. Ovi medijski vazali nikako ne mogu da shvate da neki medij može biti slobodan i nezavistan kao što su to Sandžačke novine.

Tužakanja Savetu za štampu i edukacija Zukorlićevih botova da to čine za svaku objavu Sandžačkih novina koja im nije po volji postali su omiljeni hobi dvojca Fetić-Zukorlić.

Tako je Usame Zukorlić u jednoj od žalbi Savetu za štampu u novinarsku profesiju uveo novi profil – putopisni novinar, lažno se predstavljajući kao novinar koji piše reportaže sa putovanja iako u Sandžaku a i šire niko do sada nije vidio ni jedan objavljeni tekst ovog “putopisca”. Čak je i u zgradu Bošnjačkog nacionalnog vijeća pokušao doslovno upasti predstavljajući se kao akreditovani novinar, ali je uredno vraćen sa varta jer o tome nije imao dokaza.

Usame Zukorlić stoji i iza fantomskog Sandžačkog udruženja novinara koje koristi kao pokriće u lažnom predstavljanju sebe kao novinara. Ono što je interesantno je da ovo udruženje čiji je zastupnik Usame ne priznaje bosanski jezik pa tako u registru ovog udruženja stoji odrednica “bošnjački jezik” u odeljku naziva na jeziku nacionalne manjine.

Treba napomenuti da se protiv Salahudina Fetića, vlasnika domena i jednog od urednika portala Sandžak PRESS vodi na desetine sudskih procesa zbog klevetanja i lažnih tekstova koji su objavljeni na ovom sajtu. Fetić je godinama unazad izbjegavao sudsku odgovornost negirajući svoju povezanost sa Sandžakpresom, ali je u jednom od sudskih procesa dokumentovano da je on vlasnik domena sandzakpress.net i da je elektronskim putem plaćao naknadu za registraciju domena i hosting usluge za pomenuti web sajt.

 

 

Izvor: Sandzacke.rs

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

6 mins ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

13 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

14 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

18 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

20 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

23 hours ago