DruštvoPolitikaVesti

U strahu od novih hapšenja planiraju se protesti u Prijepolju

Nakon džume namaza u džamijama koje su pod kontrolom imama Islamske zajednice u Srbiji, kako javljaju naši čitaoci pozivani su vernici da u subotu u 11i30 sati dođu na protest zbog hapšenja direktorke i radnice Centra za socijalni rad u Prijepolju. Hodže su vernike pozivale uz tvrdnju da su uhapšene službenice samo zbog toga što su Bošnjakinje. Imam u Brodarevu je čak to hapšenje uporedio sa zločinima koji su se desili u Sjeverinu i Štrpcima kaže naš izvor. Kako saznajemo planirano je okupljanje u Šehovića polju kod Vakufske kuhinje neposredno uz magistralni put. U zavisnosti od broja okupljenih ljudi ne isključuje se mogućnost blokade saobraćajnice.

Sa druge strane, u javnosti postoji mišljenje da je ovo samo pokušaj sprečavanja daljeg hapšenja i istrage koju sprovodi Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal iz Kraljeva. Klupko o je polako počelo da se odmotava i vodi ka vrhu piramide, pa oni koji se osećaju ugroženima pokušavaju na sve način da zaustave dalju akciju državnih organa.

Saopštenjem za javnost u četvrtak se oglasilo i Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u kojem je između ostalog rečeno da je sudijama, tužiocima i policajcima mesto iza rešetaka a ne njihovim funkcionerkama.

Inače Specijalno tužilaštvo pre 3 dana uhapsilo je zbog zloupotrebe službenog položaja direktoricu Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiru Hadživadić  i službenici ove ustanove Alisu Talović. Njima je određen pritvor do 30 dana.

PP Media

Podeli