U strahu od novih hapšenja planiraju se protesti u Prijepolju

Nakon d┼żume namaza u d┼żamijama koje su pod kontrolom imama Islamske zajednice u Srbiji, kako javljaju na┼íi ─Źitaoci pozivani su vernici da u subotu u 11i30 sati do─Ĺu na protest zbog hap┼íenja direktorke i radnice Centra za socijalni rad u Prijepolju. Hod┼że su vernike pozivale uz tvrdnju da su uhap┼íene slu┼żbenice samo zbog toga ┼íto su Bo┼ínjakinje. Imam u Brodarevu je ─Źak to hap┼íenje uporedio sa zlo─Źinima koji su se desili u Sjeverinu i ┼átrpcima ka┼że na┼í izvor. Kako saznajemo planirano je okupljanje u ┼áehovi─ça polju kod Vakufske kuhinje neposredno uz magistralni put. U zavisnosti od broja okupljenih ljudi ne isklju─Źuje se mogu─çnost blokade saobra─çajnice.

Sa druge strane, u javnosti postoji mi┼íljenje da je ovo samo poku┼íaj spre─Źavanja daljeg hap┼íenja i istrage koju sprovodi Specijalno tu┼żilastvo za organizovani kriminal iz Kraljeva. Klupko o je polako po─Źelo da se odmotava i vodi ka vrhu piramide, pa oni koji se ose─çaju ugro┼żenima poku┼íavaju na sve na─Źin da zaustave dalju akciju dr┼żavnih organa.

Saop┼ítenjem za javnost u ─Źetvrtak se oglasilo i Predsedni┼ítvo Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorli─ça u kojem je izme─Ĺu ostalog re─Źeno da je sudijama, tu┼żiocima i policajcima mesto iza re┼íetaka a ne njihovim funkcionerkama.

Ina─Źe Specijalno tu┼żila┼ítvo pre 3 dana uhapsilo je zbog zloupotrebe slu┼żbenog polo┼żaja direktoricu Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiru Had┼żivadi─ç ┬ái slu┼żbenici ove ustanove Alisu Talovi─ç. Njima je odre─Ĺen pritvor do 30 dana.

PP Media

Podeli