Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju zbog napada na Rasima Ljajića

Građani srpske nacionalnosti iz Novog Pazara poručili su lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da ne žele “da ratuju njegove ratove” i da nema potrebe da ih on brani, da ne bi prošli kao Srbi koje je on “branio” u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

“Mi, građani Republike Srbije, građani Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi a po vaspitanju ljudi, se javno obraćamo gospodinu Vojislavu Šešelju.

Gospodine Šešelj, molimo Vas nemojte više da branite Srbe tako što napadate naše komšije, ljude sa kojima živimo i radimo. Novi Pazar je mali grad i ovde se svi znamo, tako da Vam možemo reći da ste izabrali pogrešnog čoveka od koga bi nas branili.

Sve ovo što radite izaziva veliku uznemirenost u Srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Vi ste, gospodine Šešelj, ovako branili Srbe u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, na Кosovu, znamo dobro kako danas žive ti ljudi, tako da smo sa punim pravom zabrinuti sada kada čujemo da ste počeli da branite i nas. Za Vas je ovo možda samo politika, ali ovo su naši životi, ovo su naša ognjišta, ovi ljudi koje napadate su naši prijatelji i komšije. Dosta štete smo imali od Vas i Vaše politike tokom devedesetih, ne želimo da se to vreme vrati. Ne želimo da živimo u getou, ne želimo da ratujemo Vaše ratove, ne želimo da smo predmet vaših obračuna. Ovakvim napadima vi podstičete etničke podele, posebno na ovakav način kada to radite, ta politilka je u našem gradu doživela poraz.

Zbog toga Vas još jednom pozivamo i tražimo od Vas – prestanite da nas branite, nama to ne treba, niko Vam neće reći hvala, niko od toga neće imati koristi. Ne širite mržnju, pogotovu ne u naše ime, to Vam oprostiti nećemo”, poručili su Srbi iz Novog Pazara.

Preko hiljadu građana potpisalo je ovo pismo.

 

Podeli