Categories: Vesti

UHAPŠENA DIREKTORKA CENTRA ZA SOCIJALNI RADU U PRIJEPOLJU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Кraljevu, uhapsili su Sabiru Hadžiavdić. postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i Alisu Talović. koja se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da je Sabira Hadžiavdić  u svojstvu odgovornog lica Centra za socijalni rad Prijepolje, tokom decembra 2017. godine omogućila pravnim i fizičkim licima da u postupku nabavke pribave imovinsku korist od oko 990.000 dinara, a Centru za socijalni rad nanela štetu od oko 1.142.000 dinara, uključujući i iznos PDV-a.

Osumnjičena Alisa Talović, koja je takođe zaposlena u Centru za socijalni rad Prijepolje, se tereti da je, zloupotrebom službenog položaja, pomogla Sabiri  da izvrši navedeno krivično delo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

Naime, policijski službenici lisice na ruke A.T. su stavili u prostorijama Centra za socijalni rad. Nedugo zatim pripadnici MUP-a lišili su slobode i direktorku ustannove S.H. koju su izveli sa sastanka iz zgrade Opštinske uprave.

A.T. je u dva navrata bila odbornik u Skupštini opštine Prijepolje ispred Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, ostavku na odborničko mesto podnela je pošto je dobila zaposlenje u Centru za socijalni rad. Sabira Hadziavdic  je visoki funkcioner ove partije u Prijepolju i slovi za jednu od najbližih saradnika Zukorlića. Protiv nje su krajem decembra prošle godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Ona je tada prvo verbalno a potom i fizički nasrnula na policijske službenike koji su vršili pretres jedne od prostorija koje koristi ustanova na čijem je čelu.

Inače ovo je prvi put u novijoj istoriji grada na Limu da je jedan direktor javne ustanove uhapšen.

A.Rovčanin

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

10 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

23 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

23 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

23 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago