DruštvoVesti

Protest roditelja i nastavnika u Ekonomsko-trgovinskoj školi

Roditelji učenika, nastavnici i predstavnici sindikata u Ekonomsko-trgovinskoj školi protestovali su danas nakon smene direktora Seada Ljajića. Oni su uputili zahteve ministru prosvete da preispita i preinači svoju odluku i da se izabere vršilac dužnosti direktora do završetka novog konkursa.

Juče se u medijima pojavila informacija da je Ljajić smenjan, a da je na njegovo mesto imenovan profesor iz Ugostiteljsko-tursitičke škole Ivan Veljković.

“Zabrinuti zbog  trenutnog stanja u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru, iskazujemo svoje nezadovoljstvo i protest  koje podstaknuto odnosom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkmog  razvoja prema odluci Školskog odbora i mišljenju Nastavničkog veća  škole. Naime Ekonomsko-trgovinska škola u Novom  Pazaru je raspisala konkurs za izbor direktora škole. Nastavničko veće je sa 114 glasova podržalo svog kandidata kojeg je jednoglasno podržao i Školski odbor. Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja se još uvek nije oglasilo povodom ovog predloga škole, koji je izglasan pre tri meseca”, navode iz Saveta roditelja Ekonomsko-trgovinske škole.

Savet roditelja jednoglasno podržava odluke Školskog odbora i Nastavnikog veća i zahteva da se Ministarstvo što pre oglasi povodom ovog pitanja i da ispoštuje odluke Nasatavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja.

Najavljeni su i dalji protesti, a nije isključena ni mogućnost organizovanja štrajka o čemu je već postignut dogovor.

Podeli