DruštvoVesti

Pomoć za povratnike i interno raseljena lica

Interno raseljena lica i povratnici po osnovu Sporazuma o readmisiji mogu doći do kuće, građevinskog materijala ili granta za ekonomsko osnaživanje a u okviru projekta “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika”. Projekat finansira Evropska unija a realizuju grad Novi Pazar i Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet-Sandžak”.

Javni poziv je objavljen i traje 30, odnosno 45 dana. Realizacija projekta podrazumijeva izgradnju ukupno 10 montažnih kuća, 10 paketa građevinskog materijala i 20 grantova za ekonomsko osnaživanje povratnika i raseljenih lica.

Vrijednost montažne kuće iznosi 18.000 eura i ona neće biti manja od 30, niti veća od 70 metara kvadratnih, dobitnik granta mora imati svoje zemljište. Vrijednost paketa građevinskog materijala je pet hiljada eura i mogu konkurisati korisnici koji nisu u mogućnosti da završe već započetu kuću, grant od 1 500 eura za ekonomsko osnaživanje, odnosi se na interno raseljena lica i povratnike koji već imaju sopstveni posao.

Za ponedjeljak 28. januar u podne u svečanoj sali Kulturnog centra zakazana je info sesija sa zainteresovanima za učešće u projektu “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika”.

A. Ni.

Podeli