Sport

Daca: Utakmica protiv Radničkog jedna od najbitnijih (nedelja, 17.00)

Odbojkaš Novog Pazara Benjamin Daca rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca u dvorani Pendik jedna od najbitnijih za njegovu ekipu.

“Teška utakmica za nas, koji smo se izdigli posle loših rezultata i krenuli ka vrhu. Tu i pripadamo, a nadam se da će to pokazati i duel s Radničkim”, ocenio je Daca.

Radnički je u prvenstvenom duelu pre nešto više od dva meseca savladao ekipu Novog Pazara na domaćem terenu sa 3:1.

Kragujevčani su bili uspešniji i u dve utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, s obzirom da su pred svojim navijačima slavili sa 3:1, dok su u gostima poraženi rezultatom 2:3.

“Igramo četvrti put ove sezone i želimo da se revanširamo za poraze. U revanšu u Kupu Srbije imali smo polufinale u našim rukama, možda bismo igrali još jedno finale”, naveo je Daca.

Dva kola pre kraja ligaškog takmičenja, Radnički je šesti na tabeli sa sedam pobeda i devet poraza, a osmoplasirani Novi Pazar je na skoru 5/11.

“Okrećemo se borbi za plej-of, pošto smo dobili šansu, a malo ko je verovao da će se to dogoditi. Favoriti smo u dvorani Pendik, koja je naša velika prednost. Siguran sam da ćemo se opet boriti za titulu”, rekao je Daca.

“Ne smemo dozvoliti odbojkašima Radničkog da se razigraju. Iskusni su, uigrani, a imaju i dobrog tehničara (Nemanju Stefanovića). Ako ukrotimo njihov servis, a našim početnim udarcem napravimo razliku, očekujem laku pobedu”, dodao je on.

Utakmica Novi Pazar – Radnički zakazana je za nedelju od 17 časova, a ulaz na tribine je slobodan.

M. Minić

 

Podeli