Sport

Biševac: Ponosni na titule AMK Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je danas automobilistu Esada Došljaka i najavio da će grad u skladu s mogućnostima nastaviti da podržava rad ovdašnjeg auto-moto kluba.

“Ponosni smo na prošlogodišnje rezultate. Došljak je dvostruki prvak Srbije, najbolji na Balkanu i drugi u Evropi. To su izuzetna dostignuća, s obzirom da se radi o skupom sportu, gde osim stručnog rada, truda i zalaganja treba dosta finansijskih ulaganja”, rekao je Biševac.

On je ocenio da su uspesi u trkama ubrzanja pokrenuli kompletan auto-mosto sport, podsetivši da je Novi Pazar u poslednje dve godine bio domaćin Brdskog prvenstva Srbije.

“Sve je više zaljubljenika. U klub stižu mladi i žele da krenu Došljakovam stopama. To su najbolji predstavnici grada i Srbije na Balkanu i u Evropi, pa imamo obevezu da podržimo Došljaka i ostale ljude, koji su zaslužni za ove rezultate”, naveo je Biševac.

Došljak je prošlog vikenda u Beogradu dobio pehar kao dvostruki šampion Srbije u brzinskoj vožnji, koji mu je uručio Auto-moto savez Srbije.

“Čast mi je da ugostim delegaciju grada na čelu s gradonačelnikom i oduševljan sam što mogu s njima da podelim uspeh. Naredne sezone vozićemo i brdo, tu je novi Pežo 2K8-4 s dva motora. Očekujem da ćemo u toj disciplini imati trojicu predstavnika, kao i da će 2019. biti uspešna kao i prethodna godina”, kazao je Došljak.

M. Minić

Podeli