Društvo

Institucionalna podrška Bošnjacima u Sandžaku

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednici Vijeća Muhedin Fijuljanin i prof. dr. Sait Kačapor sastali su se, prilikom posjete Sarajevu, sa rektorom Univerziteta u Sarajevu profesorom dr Rifatom Škrijeljom, i sekretarom Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Emirom Zlatarom. Tokom sastanka delegacija Vijeća je predstavila budući program rada BNV.

Na sastanku je istaknuto da će se uspostaviti podrška u ostvarivanju studijskog programa na bosanskom jeziku u okviru Memoranduma o saradnji između Državnog univerziteta Novi Pazar i Univerziteta u Sarajevu ali i da će se u okviru istog Memoranduma raditi na programima usavršavanja studenata,istraživačkim radovima, edukativnim seminarima i razmjeni studenata.

Delegacija Vijeća sastala se i sa sekretarom Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Emirom Zlatarom i razgovarali o unaprjeđenju saradnje u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća. Programom posjete delegacije BNV Sarajevu bio je planiran i sastanak sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Huseinom ef. Kavazovićem, koji ovog puta nije realiziran.

 

Podeli