Društvo

Putevi u nižim predelima prohodni, na Pešteri problem predstavlja vejavica

Nakon intenzivnih snježnih padavina poteškoće putarima u višim predelima prve snažni vjetrovi. Na području Pešteri i mjestima u blizini Golije i Kopaonika, olujni vetrovi izazivaju vejavicu što znatno smanjuje vidljivost, kretanje i sam rad putara, ističu u A.D. “Novi Pazar put”.

U proteklim danima aktivnost putara bila je koncentrisana na raščišćavanje snježnih nanosa i posipanje soli u cilu sprječavanja formiranja poledice na magistralnim i regionalnim putevima. Putevi  o kojima brinu putari na podrućju Novog Pazara, Raške i Kraljeva, kao i putevi u nižim predelima su prohodni, ali tempo radova na pojedinm mjestima znatno remti jak vjetar.

” Vremenska situacija je daleko gora danas zato što su olujni vjetrovi na Pešteri. Vejavica ometa vidljivost koja je smanjena na dva metra, tako da i mašine otežano rade. Najkritičnija situacija je na relaciji Duga Poljana-Štavalj “, kaže ispred A.D Novi Pazar put, Nermin Ljajić.

Iz ovog preduzeća naglašavaju da su vozači u obavezi da osim poštovanja saobraćajne signalizacije svoju vožnju prilagode uslovima puta i smanje brzinu.  Putari za naredni period čekuju stabilnije vremenske prilike, pa su, po nalogu upravljača puteva, smanjena sredstva na zimskom održavanju i angažovanost putara.

 

Podeli