DruštvoVesti

Zavejana pogranična sela Ivezići i Komadine

Tridesetak domaćinstava iz Ivezića i Komadina, sela na samoj granici između Srbije i Crne Gore nalazi se zavejano već treći dan. Rifat Kajević kaže da visina snega u ovim selima iznosi oko 70 centimetara, da deca već treći dan ne idu u školu te da su im na izmaku i zalihe sa hranom. Dodatni problem ovim gorštacima predstavljaju i česti prekidi u snabdevanju električnom energijom.

”Putevi nam nisu čišćeni od kako je sneg pao. Niko nam glave ne okreće, kao da smo građani drugog reda. Deca već tri dana ne idu u školu, ona je udaljena 4 kilometra od našeg sela pa mališani ne mogu da se probiju do nje. Pri kraju su nam i zalihe sa hranom”  kaže Rifat.

Iz lokalne samouprave kažu da su izdati redovni nalozi za čišćenje svih putnih pravaca. Takođe navode da je Štab za vanredne situacije non stop pripravan i da se prati situacija na terenu iz minuta u minut. Međutim naglašavaju da se čeka prestanak padavina pa da se tek onda uputi mehanizacija u Iveziće i Komadine.

”Procena Štaba je da još uvek nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije. Izdati su nalozi za čišćenje putnih pravaca prema Babinama, Kamenoj Gori, Jabuci, Ivanju, Zalugu, Seljašnici i Kaćevu. Problem žitelja Ivezića i Komadina je jutros iznet na sednici Štaba i stav je da se mašina za čišćenje snega u ovo selo uputi čim prestanu padavine” kazala je članica Opštinskog veća Mirjana Bojović.

 

Izvor: PP Media

Preuzela: Senada Kalić

Podeli