Sport

Lesik na promociji u Novom Pazaru: Želja je plej-of odbojkaške Superlige

Odbojkaš Novog Pazara i bivši tehničar reprezentacije Rusije Konstantin Lesik rekao je na današnjoj promociji u tom superligašu da se nada dobrim igrama njegovog novog tima u završnici sezone.

“Srećan sam što sam ovde. Došao sam da pomognem klubu, čijeg trenera (Dejana Vulićevića) znam, a upoznao sam i predsednika i članove rukovodstva. Moja najveća želja je da izborimo plej-of. Čuo sam da je bilo problema tokom sezone, ali verujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao”, rekao je Lesik.

Lesik, koji je u sezoni 2015/16 igrao u ruskom Belogorju iz Belgoroda sa reprezentativcem Srbije Markom Ivovićem, priznao je da je još rano da govori o kvalitetu ekipe i lige.

“Prvi put sam ovde, to je za mene novo iskustvo. Trebaće malo vremena da upoznam igrače, tek posle toga mogao bih da govorim o kvalitetu”, pojasnio je 31-godišnji Lesik.

Tehničar visok 197 centimetara nastupao je prošle sezone za Dagestan iz Mahačkale, a prethodno je igrao za libansku Zahru, kao i za Belogroje, Zenit iz Kazanja, Tjumenj, Iskru iz Odincova, Lokomotivu iz Novosibirska i krasnodarski Dinamo iz Rusije.

Pre četiri godine, osvojio je sa Zenitom evropsku Ligu šampiona, a tokom karijere igrao je sa mnogim vrhunskim odbojkašima.

“Najbolji napadači među njima su Maksim Mihajlov, Vilfredo Leon, Sergej Tetjuhin i Dmitri Muserski. Tetjuhin je završio karijeru, a Muserski je sada u Japanu. Od tehničara se izdvaja Vadim Kamucki. I on je iz Belgoroda, ponekad se vidimo”, kazao je Lesik.

Predsednik Pazaraca Ervin Ćorović ocenio je da će Lesik značajno unaprediti kvalitet igre i poželeo mu dobrodošlicu.

“Iza nas je prilično buran deo sezone. Angažovali smo iskusnog igrača zvučnog imena i tako završili prelezni rok. Prioritet je opstanak, a ako dođe do spleta povoljnih okolnosti možda se nađemo i u plej-ofu”, naveo je Ćorović.

M. Minić

Podeli