Politika

Koktelom i druženjem SDP ispratila uspješnu 2018.

Članovi Sandžačke demokratske partije ispratili su godinu upješnog rada neformalnim druženjem, koktelom i mini-koncertom u novim prostorijama ove stranke. Veliki broj članova, simpatizera i prijatelja stranke zajednički su sumirali rezultate i proslavili uspjehe u 2018, a koji su odraz rada gradske vlasti čija je okosnica politika SDP-a.

Skupu su se odazvali i brojni predstavnici javnih preduzeća, Grada i gradskih institucija, predstavnici medija, ljudi iz javnog i kulturnog života, a prije svega mladi koji su ispunili nove prostorije Sandžačke demokratske partije.  Predsjednik gradskog odbora SDP za Novi Pazar, Fahrudin Đekić, zahvalio se svima koji su došli i istako da je ovaj skup i neformalno druženje prilika da se sumiraju rezultati ali i da se članovi pripreme za nove uspjehe i još bolji rad.

 ” Mi smo tražili najveći poslovni prostor, ali nema tog prostora koliko Sandžačka demokratska partija ima članova. Vrata ove stranke su otvorana za sve one koji imaju dobre ideje i dobre inicijative“, rekao je Đekić istakavši da je 2019. predizborna, a 2020. godina pobjede SDP-a.  On je prenio želje lidera, Rasima Ljajića, koji zbog poslovnih obavaze nije bio prisutan,  “da SDP postigne još veći uspjeh, a da čitava zemlja i region idu naprijed”.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da je uspjeh Grada i gradskih instutucija uspjeh SDP-a, stranke koja dugi niz godina čini okosnicu vlasti u Novom Pazaru.

„ Bilo je mnogo izazova, ali smo iz tih problema i izazova izlazili jači i pobjede su bile na našoj strani “, rekao je Biševac istakavi da će zbog iskustva i dosadašnjeg rada SDP nastaviti da niže uspjehe.

Dobrodošlicu svima u nove prostorije stranke ukazao je i predsjednik SDP-a, Nihad Hasanović, koji  je rekao da je pred strankom još jedna godina sa mnogo rada, ali da to nije ništa neuobičajeno za članove SDP-a. On je prisutnima poželio zdravlje, manje problema i još veći uspjeh.

„ Da ste živi i zdravi! Čuvajmo ovaj grad i ovaj Sandžak, zaista  nemamo ništa preče od toga,” rekao je Hasanović.

Koktelu je prisustvovao veliki broj mladih koji su izrazili zadovoljstvo što su, kako kažu, ” dio pobjedničkog tima” i što imaju priliku da učestvuju u projektima SDP-a.

Ja sam dio ovog tima od 2000. godine i vjerujte ne pamtim ovoliku gužvu mladih i supješnih ljudi. Da nismo uspješni i da ne trajemo toliko godina ovaj narod ne bi bio sa nama“, kaže jedan od članova stranke, Emir Ikić.

Slavlje i druženje nastavljeno je uz nastup benda Trio akustik, koji je uljepšao čitavo veče u prostorijama partije.

Podeli