DruštvoVesti

Policija podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za socijalni rad u Prijepolju

Pripadnici MUP-a podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za socijalni rad u tom gradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za socijalni rad u tom gradu S.H. zbog krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Ova informacija potvrđena je “Večernjim novostima” u Policijskoj upravi u Prijepolju.

Kako saznajemo direktorici se na teret stavlja da je fizički nasrnula na policijsku inspektorku koja je vršila pretres jedne od prostorija koju koristi ustanova.

Na osnovu krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja koja je krajem februara ove godine podneta protiv direktorke Centra u Prijepolje su stigli inspektori Posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda iz Kraljeva, potpomognuti kolegama iz Prijepolja i Nove Varoši, u nameri da pribave dokumentaciju vezanu za spornu nabavku poklon paketića, zameni stolarije i izradi akta o proceni rizika i obezbeđenju lica i imovine koji je za potrebe ove ustanove izradila jedna beogradska firma, koju direktorka prema ranijim zahtevima policijskih službenika nije htela da dostavi. Inspertori su kako sanajemo posedovali nalog za pretres prostorija Centra za socijalni rad.

Do incidenta, prvo verbalnog a potom i fizičkog je došlo prilikom pokušaja inspektora da izvrše pretres jedne od prostorija koju koristi Centar. Tom prilikom direktorka je počela panično da viče na inpektorku koja je vršila pretres a zatim i fizički nasrnula na nju.

Za ovo krivično dela zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do tri godine.

Inače, Viši sud iz Užica nedavno je poništio rešenje SO u Prijepolju od 13. novembra prošle godine kojim je S.H.imenovana za direktora ovdašnjeg Centra za socijalni rad. Sud je tom prilikom utvrdio da S.H. u trenutku imenovanja nije imala petogodišnji staž u struci, već je samo dve godine radila kao advokatski pripravnik. Na mesto direktora Centra ona je predložena kao kadar Stranke pravde i pomirenja či je visoki funkcioner u gradu na Limu.

A.R.

Podeli