DruštvoVesti

Danas zaseda komisija za raspodelu sredstava medijima

Komisija za ocenu projekata pristiglih na osnovu javnog poziva za sufinansiranje medijskih sadržaja koji je raspisao Grad Novi Pazar, zaseda danas. Komisiju koja je takođe formirana nakon raspisivanja javnog poziva čine sledeći članovi: Slobodan Radičević, član komisije na predlog Medijske koalicije (NUNS, UNS, NDNV, Lokal press i Anem), Zoran Marjanović na predlog RAB-a i Radojica Mali, kog je predložio COMNET.

Grad je podržao zahtev Nezavisnog udruženje novinara Vojvodine, Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Akademske inicijative „Forum deset“ da delegiraju predstavnika civilnog društva koji će pratiti rad stručne komisije pri njenom odlučivanju o medijskim projektima pristiglim na konkurs za projektno sufinansiranje iz lokalnog bužeta.

„Novi Pazar je jedan od malobrojnih gradova i opština u Srbiji, koji je dozvolio da predstavnici civilnog društva učestvuju u ovom procesu u svojstvu zvaničnih posmatrača. Ovakva odluka je izuzetno značajna zbog povećanja transparentnosti, ali i zbog činjenice da sve komisije za ocenu medijskih projekata prati priča da su neporofesinalne i da rade pod pritiscima. Moja uloga jesete da ispratim rad stručne komisije koja zaseda po isteku javnog poziva. Nakon što evidentiram na koji način komisija radi i ocenjuje pristigle predloge projekata za 2019. godinu, organizacijama civilnog društva i novinarskim udruženjima podneću izveštaj o radu stručne komisije“, rekao je predstavnik civilnog društva, Fahrudin Kladničanin.

Rukovodilac Odeljenja za informisanje Hana Salihagić podsetila je da je današnjem zasedanju sručne komisije prethodio javni poziv i da je postupak sproveden transparentno.

„Sve ste mogli pratiti na sajtu Grada, od raspisivanja poziva, preko načina na koji je formirana komisija. Ceo postupak je vođen transparentno, a tako će biti do kraja“, rekla je Salihagić.
Predlog odluke komisije za raspodelu sredstava u oblasti javnog informisanja Grada Novog Pazara će biti prosleđen Gradskom veću na odlučivanje. Nakon donošenja odluke ista će biti javno saopštena.

 

Podeli