DruštvoVesti

Biševac: Zalažem se za jedinstvenu Islamsku zajednicu

Nikada nisam napadao Islamsku zajednicu kao instituciju, već sam ukazivao da je pojedini političari zloupotrebljavaju i žele od nje da naprave politićku partiju, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On je, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži, istakao da se zalaže za jedinstvenu Islamsku zajednicu.

Građane su, ipak, najviše zanimale lokalne teme, a jedno od pitanja odnosilo se na problem korupcije i narkomanije. Biševac je kazao da je izrada antikorupcijskog plana u toku i pozvao sugrađane da ovakve slučajeve prijavljuju nadležnim institucijama.

Naglasio je i da se u vezi sa problemom narkomanije deluje preventivno, „posebno kroz Kancelariju za mlade, koja kroz edukativne programe ukazuje mladima na opasnost od korišćenja narkotika“.

Odbacio je kritiku da opština zloupotrebljava asfaltiranje puteva u političke svrhe. „Ne favorizujemo nijedno naselje, asfaltiramo u skladu sa prioritetima i finansijskim mogućnostima“, rekao je novopazarski gradonačelnik.

Na pitanje da li bi Novi Pazar najboljim studentima mogao da izdvaja nepovratne mesečne stipendije, po ugledu na opštinu Tutin, Biševac je odgovorio da je ovaj vid nagrađivanja najboljih studenata iz Novog Pazara planiran budžetom Grada u 2019. godini.

„Na taj način želimo da stimulišemo najbolje studente, posle duže pauze, jer smo svesni važnosti ulaganja u obrazovanje“, istakao je Biševac.

On je za 2019. godinu najavio i sređivanje sportskih terena širom Novog Pazara, kao i izgradnju osnovne škole i sređivanje infrastrukture u njenoj okolini u naselju Šutenovac, koja će, kako je naveo, rasteretiti OŠ „Vuk Karadžić“, inače jednu od najvećih škola u Srbiji po broju đaka.

Kazao je i da je doneta odluka o izgradnji vodovodne mreže u Biserovačkoj ulici.

„Nalog je dat JKP „Vodovod i kanalizacija“. Radovi su planirani za sezonu u 2018. godini, imajući u vidu obim planiranih poslova sa izvođačem radova će se početi sa otvaranjem građevinske sezone“, istakao je gradonačelnik.

Jedno od pitanja odnosilo se i na probljem „divljanja vozača i ugrožavanje pešaka“ na ulicama ovog grada, na šta je Biševac odgovorio da je planirana kupovina kamera koje će biti postavljene na ključnim mestima, te da će se na ovaj način pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova „da stane na kraj neozbiljnim vozačima“, što je inače u njegovoj nadležnosti.

A govoreći o krizi u FK Novi Pazar, izrazio je nadu da će ovom klubu pomoći neko od privrednika i izjavio da će „Grad Novi Pazar sa zadovoljstvom pomoći rad kluba u skladu sa Zakonom o sportu“.

Izvor: Sandžak danas

Preuzela: Senada Kalić

Podeli