PolitikaVesti

Biševac poručio Zukorliću: Bolje dođi u Skupštinu i učestvuj u raspravi, nego što gostuješ po rijaliti televizijama!

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac na sjednici Skupštine grada u više navrata je sa skupštinske govornice razotkrio namjere i manipulacije odbornika opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Biševac je istakao da su odbornici SPP-a u predizbornoj kampanji tražili potpis gradonačelnika za, kako je rekao, navodno asfaltiranje ulilca, a sada nakon izbora mijenjaju priču i smanjuju broj ulica za koje su navodno obezbijedili novac.

Biševac je prozvao lidera SPP-a Muamera Zukorlića zbog nasilnog upada u Skupštinu grada i izostanka sa sjednica lokalnog parlamenta.

“Dolazi narodni poslanik Muamer Zukorlić poslije dviji i po godine. Izlazi na govornicu i kaže sloboda, oslobađa grad! Ne znam od koga? Žao mi je što ga danas nema. Ja ga pozivam neka učestvuje u rapravi. Da razgovaramo, sigurno problema ima. Bolje je da dođe ovdje u Skupštinu gdje ga je birao narod nego da gostuje po nekim rijaliti televizijama sa Marićem i Šešljom. Ovdje mu je mjesto”, rekao je Biševac.

Zukorlić, koji je inače odbornik u gradskoj skupštini Novog Pazara, u proteklih dvije i po godine nije prisustvovao zasjedanjima lokalnog parlamenta. Bio je prisutan jedino prilikom konstituisanja Skupštine, a zadnji put je na ovom mjestu viđen prilikom nasilnog upada njegovih pristalica i rodbine u ovu instituciju, kada se pojavio u pratnji brojnog obezbjeđenja i lokalne policije.

Odbornik SPP-a Jahja Ferhatović je na prvoj sjednici nakon izbora za BNV promijenio priču i više ne pominje 20 već 10 ulica, a nespremno je dočekao sve argumente koje su odbornici vladajuće većine iznijeli sa skupštinske govornice. Čak više nije ni sa sigurnošću tvrdio da novca za asfaltiranje ima.

Na sjednici se moglo čuti i da navodnog novca za asfaltaltiranje ulica o kojem su Zukorlić i odbornici SPP-a govorili nema, da su diskovi sa projektnom dokumentacijom koju su dostavili Gradskoj upravi su prazni i da je cio performans na prošloj sjednici služio je za manipulaciju biračkim tijelom pred izbore za BNV.

 

Izvor: Sandžake novine

Preuzela: Senada Kalić

Podeli