Categories: Društvo

Grad Novi Pazar donirao budilnike za osobe sa oštećenim sluhom

Grad Novi Pazar donirao je članovima Udruženja gluvih i nagluvih posebeno dizajnirane budilnike sa vibracijom što je, kako kažu u ovom udruženju, bilo neophodno za članove.

“ Dobili smo budilnike sa vibracijom za petnaest naših članova i veoma smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku za ovaj gest. Ovo će nam u mnogome koristiti “,  rekao je predsjednik Udruženja gluvih i nagluvih u Novom Pazaru, Zahit Tutić.

Gradonačelnik Nihat Biševac je tokom posjete uduženju razgovarao sa članovima o njihovom svakodnevnom životu i poteškoćama sa kojima se sreću pojedinci i samo udruženje. On je rekao da Gradska uprava  na ovaj način želi da olakša svakodnevno funkcionisanje članova uduženja i da im se poboljša kvalitet života.

“ Grad Novi Pazar će i u narednom periodu, kao i do sada, brinuti o svojim građanima i svima onima kojima je pomoć Grada potrebna, kako pojedicima tako i udurženjima“, rekao je Biševac.

Članovi udurženja su gradonačelniku predočili brojne poteškoće i ideje za buduće projekte I evnetualnu pomoć. Sekretar Udurženja, Amela Alivodić, kaže da je dosadađnja saradnja sa Gradom odlična i da se gradonačelnik brzo odazvao i ispunio očekivanja članova ovog udruženja.

“ Ovaj sat ima poseban dodatak koji vibrira i predviđeno je da stoji ispod jastuka osobe sa oštečenim sluhom. Mnogi od njih rade i imaju djecu koja idu u školu tako da  im je ovakav budilnik baš bio potreban” , rekla je Alivodić.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

8 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

14 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

14 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

15 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

15 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

15 hours ago