DruštvoVesti

Razotkrivena predizborna manipulacija SPP-a: Novca za asfaltiranje nema, niti ga je ikad bilo!

Novca za asfaltaltiranje ulica o kojima su odbornici SPP-a govorili nema, diskovi sa projektnom dokumentacijom koju su dostavili gradskoj upravi su prazni, cio performans na prošloj sjednici služio je za manipulaciju biračkim tijelom na izborima za BNV”, čulo se danas na sjednici Skupštine grada.

Sjednicu Skupštine obilježila je duga i žučna rasparava o prijedlogu opozicije, koja je i na prethodnoj sjednici tražila da Skupština da saglasnost za asfaltiranje svih ulica u gradu za koje je JP “Putevi Srbije” nije dalo saglasnost i novčana sredstva.

Izvjestilac Pemba Džanković, pomočnik gradonačelnika i član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac predočili su da Skupština nije ta koja daje saglasnost za asfaltiranje ulica već nadležno odjeljenje za izdavanje dozvola.

Oni su podsjetili da je dokumentacija za izvođenje infrastrukturnog projekta obimna, te i sama lokalna samouprava mora da poštuje zakonsku proceduru.

“Svi diskovi sa projektima, koje su predali predstavnici Stranke pravde i pomirenja su bili prazni, a to dokazuje da je sve urađeno sa ciljem da se građani obmane zarad prikupljanja političkih poena pred izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Novac za asfaltiranje ulica gradska vlast bi rado prihvatila, jer već godinama unazad radi na brojnim projektima, koji su realizovani u interesu grada. Međutim, zakon mora da se poštuje, a u gradsku upravu nije stigla potrebna dokumentacija za izdavanje dozvole”, rekao je Hasanović, objašnjavajući šta je sve potrebno da se prikupi od dokumentacije da bi se jedna ulica asfaltirala.

Član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović rekao je da ni jedan dokument koji dokazuje da su sredstva za asfaltiranje ulica od strane opozicione SPP obezbijeđena nije stigao u Gradsku upravu, kao i da su zahtjevi poslati svim nadležnim institucijama od kojih nisu dobijeni odgovori.

“Mi nemamo nijednu potvrdu da su sredstva obezbeđena. Izašli bismo u susret svima koji žele da asfaltiraju, ali niste podnijeli potrebnu dokumentaciju. Nemamo potvrdu da su sredstva obezbijeđena, a nemate ni vi. Govorili ste prvo o 20 ulica, sada o 10. Prava istina je da nemate nikakva sredstva, niste ih nikada ni obezbijedili. Cilj vam nije bio da obezbijedite bolje uslove života građanima već da prikupite glasove, sve je bilo politička propaganda i akcija. Opština je otvorena za sve dobronamjerne”, rekao je Jusufović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsjetio je na prethodnu sjednicu Skupštine grada, kada su odbornici opozicije doveli 100 ljudi da ometaju rad Skupštine i umalo izazvali incident. On je rekao da su odbornici tada poslali samo lošu sliku iz Novog Pazara, a i na prošloj sjednici se govorilo o istim tačkama koje su na današnjem dnevnom redu.

“Gdje su vam danas ljudi, govorimo o istim tačkama, nema ljudi, naravno jer su izbori prošli. Htjeli ste samo da obmanate građane, evo dopisi svim ministarstvima, preduzećima, nema odgovora. Niste obezbedili sredstva, a mi ćemo se radovati svakom obezbijeđenom novcu za asfaltiranje ulica”, poručio je Biševac odbornicima opozicije.

 

Izvor: Sandžačke novine

Podeli