Kultura

Pripreme za Festival stvaralaštva mladih u toku

Sastankom sa direktorima novopazarskih osnovnih i srednjih škola u Kulturnom centru vrše se pripreme za predstojeći Festival stvaralaštva mladih koji počinje 19. marta naredne godine. To je najmasovnija kulturna manifestacija u gradu koja svim osnovcima i srednjoškolcima daje šansu da pokažu svoj talenat.

Na Festivalu stvaralaštva mladih predstaviće se učenici svih škola iz Novog Pazara. Kako je istakla koordinatorka Festivala, koji organizuje novopazarski Kulturni centar, Hasna Ziljkić, na prvom pripremnom sastanku sa direktorima škola dogovoreno je kako da se organizacija poboljša i istakla da su redosled nastupanja škola odredili na osnovu žreba.

“Imali smo konstruktivan sastanak gde su koordinatori dali predloge za izmene propozicija. Takođe smo se dogovorili kako poboljšati organizaciju. U suštini, ona je bila odlična i prethodnih godina, ali smo razgovarali kako organizovati samu završnicu finala i svečanu dodelu plaketa. Nadamo se da će i naredni festival opravdati očekivanja institucija, osnovnih i srednjih škola ali i građana Novog Pazara”, rekla je koordinatorka Festivala, Hasna Ziljkić.

Festival stvaralaštva mladih je najmasovnija kulturna manifestacija u gradu. Kako pokazuje praksa iz ranijih godina, tokom trajanja Festivala, svake večeri publici se predstavi u proseku po devedeset talentovanih učenika.

N. H.

Podeli