Politika

Odbornici Novog Pazara o budžetu za 2019. godinu

Odbornici Skupštine Grada Novog Pazara počeli su raspravu o predlogu odluke o budžetu grada za 2019. godinu. Izvestilac gradske uprave saopštio je da predlog budžeta za narednu godinu iznosi dve milijarde 621 milion 280 hiljada dinara.

” Budzet za 2019. jeste manji od ovogodišnjeg ali je investiciono-razvojni. Za narednu godinu planirali smo šesto miliona više za investicije i 300 miliona više za infrastrukkturu. Ovo su do sada najveća izdvajanja za investicije. Trbeba istači i to da u narednoj godini nema kreditnog zaduzivanja, rekao je gradonačelnih Nihat Biševac i ocenio da je budzet za narednu godinu transparentan i skrojen po meri građana. Biševac je kazao da se Gradska uprava trudila da budzet za 2019. bude što realniji.

Predlog odluke o budžetu za narednu godinu peta je tačka dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta. Odbornik SDP Meho Mahmutović kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da budzet za narednu godinu oceni stabilnim i dobro projektovanim.

” Budzet je na pravilan način pripremljen a Gradska uprava njime kvalitetno i domaćinski raspolaze. Za narednu godinu ugovoreno je da u budzetu obezbedimo sredstva za projekte Opšte bolnice i to je i urađeno, “rekao je odbornik Mahmutović koji je i direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Podeli