Društvo

Poljoprivrednici dobili novu mehanizaciju

 Međuopštinska unija poljporivrednih udruženja, Poljoprivredna stručna savetodavna služba i Grad Novi Pazar, danas su mehanizaciju za navodnjavanje bilja kupljenu iz zajedničkih sredstava što podrazumeva učešće Grada 80 posto iz budžeta odvojenih za poljoprivredu, podelili poljoprivrednicima. Radi se o mehanizaciji koju će svi poljoprivrednici zajednički koristiti a ukupna vrednost te mehanizacije iznosi 1.066,540 dinara.

Do sada je poljoprivrednicima podeljeno 50 sistema za navodnjavanje kap po kap u malinjacima, 46 buntova žice za podizanje naslona u malinjacima a danas je podeljeno deset traktorskih prskalica, šest motornih prskalica i deset rasipača veštačkog đubriva.” Ovu mehanizaciju su tražili poljoprivrednici kao preko potrebnu za nabavku što je i učinjeno i moći će svi da je koriste pod istim uslovima a to znači da su uzeli učešće u 20 posto novčanih sredstava. Poljoprivrednici koji do sada nisu dali učešće a potrebna im je mehanizacija mogu se javiti predsedniku Upravnog odbora i izvršiti potrebnu uplatu i onda mogu koristiti opremu”, istakao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, Ismet Sajtarić.

Poljoprivrednici su veoma zadovoljni što će biti u mogućnosti da koriste ovu mehanizaciju za navodnjavanje bilja jer,kako kažu,od velikog im je značaja.

“Saradnja između Grada Novog Pazara i svih poljoprivrednih udruženja zadnjih godina je na zavidnom nivou i iskreno se nadam da će se ova saradnja i ubuduće nastaviti”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i istakao dobru saradnju sa donatorima Tikom iz Turske, Helpom iz Nemačke, Europrogresom i drugima. On je naglasio da će gradska uprava i za narednu godinu izdvojiti budžetska sredstva za poljoprivrednike i to možda i veća nego što su bila za ovu godinu i raditi javno i transparentno kao i do sada.

Ukupna vrednost danas podeljene mehanizacije iznosi 1.066,540 dinara.

 

B.V.

Podeli