Servisne informacije

SNEG U SRBIJI PADA NEPREKIDNO 24 SATA: Putevi prohodni, ekipe putara rade u tri smene

Svi državni putevi su prohodni, a ekipe putara rade u tri smene kako bi se saobraćaj u Srbiji odvijao nesmetano.

Svi državni putevi su prohodni, a ekipe putara rade u tri smene kako bi se saobraćaj u Srbiji odvijao nesmetano, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sneg neprekidno pada 24 sata, ali su prema informacijama Javnog preduzeća “Putevi Srbije” sa terena, svi državni putevi raščišćeni i prohodni, posebno putevi prvog i drugog reda prioriteta.

Izvršni direktor sektora održavanja državnih puteva prvog i drugog reda u JP “Putevi Srbije”, Zoran Stojisavljević, kaže da se mreža državnih puteva održava u skladu s planom zimske službe, kao i da od 1. novembra putarska preduzeća rade u tri smene na putevima prvog prioriteta.

“Prognoze kažu da će sneg padati do nedelje u podne, ali mi svoj posao radimo permanentno. Najvažnije je da je urađena preventiva i da se interveniše blagovremeno kad počnu padavine”, kaže Stojisavljević

On ističe da su sve pripreme za zimsku službu urađene na vreme, da je mehanizacija spremna za reagovanje, kao i da je nabavljeno 72.000 tone soli i 100.000 tona rizle i šljake.

Stojisavljević, koji je i rukovodilac štaba zimske službe, dodaje da će i one deonice koje planom zimske službe nisu obuhvaćene, biti raščišćene kad se završi raščišćavanje puteva prvog i drugog prioriteta.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, naložila je u petak svim preduzećima, agencijama i direkcijama iz resora Ministarstva da zbog najavljenih snežnih padavina preduzmu sve preventivne mere koje će omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja.

Novosti/GG

Podeli