Kultura

Predstava za decu-Novogodišnja čarolija

 U produkciji novopazarskog Regionalnog pozorišta na sceni Kulturnog centra premijerno će u podedeljak,17.decembra u 10:30 biti izvedena predstava “Novogodišnja čarolija” koja je namenjena za najmlađe. Pozorište je ostvarilo saradnju sa svim vrtićima i osnovnim školama tako da će deca koja žele da gledaju predstavu moći organizovano da dođu. Cena karte je simboličnih 150 dinara.

Predstavu “Novogodišnja čarolija” koju je namenski Regionalno pozorište uradilo za najmlađu publiku, moći će premijerno da pogledaju već u ponedeljak od 10:30h. Nakon toga, predstava će istog dana biti odigrana u još nekoliko termina i to u 11:30 i 12:30 kao i narednog dana, u utorak 18.decembra, koja će se izvesti još 4 puta na svakih sat vremena a prva je u 11h.

Za decu iz vrtića i škola koje su udaljene od grada, glumci pozorišta će ići kod njih i tamo izvesti predstavu, što će, po rečima direktora Seadetina Mujezinovića, postati praksa.

Na inicijativu Centra za autizam i razvojne smetnje a uz zdušnu podršku Regionalnog pozorišta, deca sa autizmom pre premijere Novogodišnje čarolije izvešće nekoliko svojih tačaka gde će recitovati, pevati i na taj način prvi put stati na scenu pred velikim brojem gledališta.

Ono što je još najavio Mujezinović jeste to da će u kooprodukciji Regionalnog pozorišta i Put teatra iz Lazarevca, 23. decembra  premijerno biti izvedena velika večernja predstava pod nazivom “Živi su, nije smešno”, koja je rađena po motivima komedija Branislava Nušića.

 

B.V.

Podeli