Vijećnici usvojili Nacrt budžeta za narednu godinu

Nacrt budžeta za narednu godinu te drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta, neke su od najvažnijih tačaka dnevnog reda Gradskog vijeća Novog Pazara. Suficit u budžetu usmeren je na realizaciju infrastrukturnih, i projekata u oblasti obrazovanja. Saopšteno je da je budžet za narednu godinu restriktivan, realan i ekonomski opravdan.

Nacrtom odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu ostvaren je suficit od oko 92 miliona dinara, i to zahvaljujući prihodima. Sredstva su utrošena za infrastrukturne radove i obrazovanje na teritoriji Novog Pazara. Prema projektovanom nacrtu, budžet grada Novog Pazara za narednu godinu iznosiće 2 milijarde 621 milion dinara.

“Imamo budžet koji je manji za 260 miliona dinara, radilo se na realnom i ekonomski prihvatljivom budžetu. Njegova struktura se nije menjala, imamo uvećanje kada su u pitanju investicije, socijalna davanja su ostala ista kao u predhodnoj godini. Prema Nacrtu budžeta za narednu godinu iznos prihoda je 2 milijarde 621 milion dinara, znatno manje u odnosui na ovu godinu”, rekao je član Gradskog vijeća Esmir Muratović.

Odluke Gradskog vijeća proći će naredne nedjelje i skupštinsku proceduru.

A. Ni.

Podeli