Počelo asfaltiranje pristupnog puta u naselju Blaževo

U okviru projekta “Poboljšanje kvaliteta života Roma u romskim naseljima, posebno interno raseljenih lica” u naselju Blaževo počelo je asfaltiranje dela starog puta Novi Pazar – Raška u dužini od 650 metara, tačnije pristupna ulica od naselja do škole. Projekat vredan 596.000 evra Grad Novi Pazar dobio je iz IPA fondova preko Ministarstva finansija. Rok za završetak projekta je februar sledeće godine. Radove u naselju Blaževo obišao je gradonačelnik sa saradnicima.

Radovi na pripremi puta za asfaltiranje počeli su još 1.novembra, a prema rečima izvođača asfalterski radovi bi trebalo da budu gotovi početkom naredne nedelje. Projekat “Poboljšanje kvaliteta života Roma u romskim naseljima” osim asfaltiranja ove deonice obuhvata još mnogo toga kako bi se značajno poboljšali uslovi života u ovom romskom naselju.

“Osim ulice koja se asfaltira uradjeni su kompletni vodovod i kanalizacija, ali i osvetljenje pored puta, što je posebno značajno za decu koja ovuda idu u školu” – rekao je gradonačelnik obilazeći radove.

Član Gradskog veća i menadžer projekta Fevzija Murić istakao je značaj projekta ne samo za Rome već i za sve ostale koji žive u ovom delu Novog Pazara.

“Mi smo sa odevet završenih kuća realizovali kompletno naselje, izgradjene su 32 kuće, uradjen potpuni urbanistički projekat , sve građevinske dozbole dobijene, i sada predstoji dobijanje upotrebnih dozvola pa se nadamo da će naselje u februaru biti kompletirano” – istakao je Murić.

Murić je naglasio da je Novi Pazar sigurno jedan od najboljih gradova kada je u pitanju značaj uslova koji su poboljšani realizacijom ovog velikog projekta.

K.R.

Podeli