Društvo

“Povratak kao korak napred”

U novopazarskom Kulturnom centru održana je sesija za potencijalne povratnike na Кosovo i Metohiju i predstavljen je projekat „Povratak kao korak napred“. Projekat je namenjen pružanju svestrane podrške održivom povratku na Кosovo i Metohiju. Projekat zajednički realizuju IDC – Inicijativa za razvoj i saradnju, Udruženje „Proaktiv“ iz Niša i Opština Vrnjačka Banja.

“Povratak kao korak napred” deo je šireg programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljenje i reintegraciju povratnika”. Ukupna vrednost projekta je 5 miliona evra i sprovodi se na teritoriji čitave Srbije. Projekat ima konkretne modele pomoći za osobe koje se odluče da budu povratnici na Kosovo i Metohiju.

“Ono što projekat konkretno nudi jeste kupovina nameštaja bele tehnike, biznis odluke i nudi sredstva za započinjanje biznisa po okončanju tih obuka”, rekao je ispred organizacije “Inicijativa za razvoj i saradnju” Mišo Babović.

Tokom sesije promovisana je besplatna telefonska linija 0800/100-550 koja je namenjena informisanju potencijalnih povratnika na Кosovo i Metohiju.

N. H.

 

Podeli