Hronika

Maloletna Elma Čalaković iz Špiljana ubijena u Nemačkoj

Elma Čalaković 17-godišnjakinja iz nemačkog grada Unkela, za kojom je tragala policija, pronađena je mrtva u izbegličkom smeštaju u kojoj se nalaze tražitelji azila i beskućnici, u Sankt Augustinu, u blizini Bona.

Ubica je devetnaestogodišnji Brajan S. poreklom iz Kenije, koji je uhapšen. Tokom potrage su korišćeni psi, ronioci i helikopteri, preneli su nemački mediji, a navodno je telo ubijene dva dana bilo u jednoj sobi u okviru izbegličkog smeštaja. Ubica je telo predao policiji.

Roditelji devojke prijavili su njen nestanak u petak. Lokalni mediji su preneli da je ona porodici rekla da će se sresti sa prijateljicom u Bonu. Međutim, prema policijskim saznanjima ona je, umesto toga, otišla da vidi osumnjičenog u skloništu.

Uhapšeni 19-godišnjak je kenijskog porekla, a pored pasoša Nemačke poseduje i dokumenta svoje zemlje, saopštila je policija. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu ubio posle rasprave.

Optuženi priznaje da je izvršio nasilje nad njom. Zbog toga pretpostavljamo da se radi o ubistvu sa predumišljajem – izjavio je javni tužilac iz Bona, Robin Fasbender.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je od 14-e godine imao sukoba sa zakonom i poznat je policiji koja ga je privodila zbog sumnje je širio pornografiju, seksualno zlostavljao dete, ali i zbog krađa.

Kako se navodi na društvenim medijima, uhapšeni navodno nije živeo u izbegličkom smeštaju, već je navodno išao tamo na proslavu.

Kako nezvanično saznajemo, Dženaza namaz i ukop ubijene Elme, održaće se u četvrtak.

 

Bild/yt/fb

Podeli