KulturaVesti

Ističe rok za prijave na konkurs za uređenje letnje bašte Kulturnog centra

Rok za prijavljivanje na konkurs za uređenje letnje bašte Kulturnog centra, koji je i objavila ta ustanova kulture, ističe sutra u ponoć. Na taj arhitektonsko-urbanistički konkurs mogu se prijaviti svi zainteresovani stručnjaci sa teritorije Srbije.

Važno je da se kandidati za učešće na konkurursu prijave do subote, do ponoći, kada i ističe rok. Kandidati koji se budu prijavili imaju nakon toga još 30 dana da dostave svoje radove.

Uređenje letnje bašte Kulturnog centra sprovešće se sa ciljem da se poboljšaju kapaciteti javnih prostora u Novom Pazaru. To mjesto u samom centru grada postaće nakon realizacije pobjedničke ideje reprezentativan javni prostor, i još jedan od gradskih trgova.

“Ideja konkursa je da se na mestu letnje pozornice napravi gradski trg koji će biti mesto okupljanja i održavanja raznih manifestacija. Obzirom da se taj prostor nalazi unutar javnih objekata na taj način ćemo i povezati građane sa ljudima koji rade u tim javnim ustanovama”, rekao je koordinator projekta Semir Poturak.

Odlukom stručnog žirija najbolja ideja i projekat nagradiće se sa 80.000 dinara, drugoplasirani na ovom konkursu osvojiće 40 hiljada a kandidatu sa trećeplasiranim radom pripašće 20 hiljada dinara.

A. Ni.

Podeli