PolitikaVesti

Hoćanin: ”SDP brine o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena”

Govoreći na današnjoj  konferenciji za medije u Sandžačkoj demokratskoj partiji, članica gradskog odbora te stranke Sabina Hoćanin kazala je da SDP posebnu pažnju posvećuje rodnoj  ravnopravnosti što predstavlja i jedno od ključnih načela.

”SDP posebnu pažnju pruža rodnoj ravnopravnosti jer je to jedno od ključnih načela demokratije i imperativ za ekonomksi rast i socijalnu koheziju svakog modernog društva. Svakodnevno radimo na osnaživanju žena kako bi im omogućili da se ravnopravno nađu na najvišim funkcijama u društvenom ali i političkom životu.

Forum žena naše stranke aktivno radi i prva aktivnost koja će se desiti već sutra jeste tribina na temu nasilja nad ženama. Tribina će biti organizovana u prostorijama SDP-a sa početkom u 19 časova. I to nije jedina tema kojom će se Forum žena baviti, s obzirom da ubuduće planiramo češća okupljanja, tribine i susrete na kojima ćemo imati različita predavanja” kazala je Hoćanin.

Ona  je podsetila i na sve ostale aktivnosti koje Sandžačka demokartska partija kao nosilac vlasti u Novom Pazaru preuzima u cilju pobošljanja uslova života građana.

”Ono čime se posebno ponosimo jeste to da smo kao nosioci vlasti u Novom Pazaru uradili mnoštvo stvari za poboljšanje životnih uslova naših sugrađana, u vidu razvoja infrastrukture, zdravstvene zaštite, obrazovanja, socijalnih programa kao i raznim sportskim i kulturnim manifestacijama” kazala je Hoćanin.

Ona je na kraju istakla da je Sandžačka demokratska partija najjača stranka u Sandžaku, te da da je takav epitet zalužila radom u korist i za dobrobit  svih građana.

 

Senada Kalić

Podeli