Društvo

Novopazarci pozvani na doček Nove godine u Sarajevu

Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo pozvali su građane Novog Pazara da dođu u glavni grad BiH i uživaju u čarima bh. prijestonice tokom novogodišnjih praznika, ali i tokom cijele zimske turističke sezone. Program “Sarajevo novogodišnji centar regije” u Kulturnom Centru Novi Pazar predstavili su ispred Gradske Uprave Grada Sarajevo Tarik Lazović i Adisa Kušundžija ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto,  nastup regionalne zvijezde Hari Mata Harija će biti vrhunac trodnevnog programa, u kojem će pored mladih muzičara grupe MuzikArt, učestvovati i Bombaj Štampa. “Imaćemo noć, uoči Nove godine, već poznati ansambl MuzikArt, ansambl mladih umjetnika koji sviraju ozbiljnu muziku u jednom perfektnom ambijentu ispred sarajevske Katedrale, gdje imate prelijepu  zabavu, jednostavno ljudi plešu valcer, uživaju u jednom fenomenalnom ambijentu. Za Novu Godinu, ove godine imamo Hari Mata  Harija. To je naša regionalna zvijezda na koju smo ponosni.  Uvjereni smo da će prirediti jedan spektakularan šou, on je to obećao i rekao da je to kruna njegove karijere. Svi smo odrastali uz njegove pjesme  i očekujemo zaista mnogo od tog koncerta. Treću noć također, ništa manje zanimljivo, Bombaj Štampa sa Brankom Đurićem Đurom. “ kazao je Tarik Lazović.

Ovo je ujedno bila odlična prilika i za promociju zimske turističke sezone Kantona Sarajevo. “ Tu imamo lijepe vijesti, a one se odnose na vještačko osnježavanje, dakle bez obzira bilo prirodnog snijega ili ne, mi garantujemo da će snijega biti.  Naša akumulacija se puni, imamo od prošle godine i moderniziran vertikalni transport, s toga srdačan  poziv da dođete i  uživate u svim novogodišnjim pripremljenim sadržajima na našim planinama. “kazala je Adisa Kušundžija ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Također, najavljen je još jedan veliki događaj, otvorenje Olimpijskog festival za mlade u februaru , koji će okupiti reprezentacije iz 46 evropskih zemalja.

 

E. Mašović

Podeli