Društvo

“Pažljivko” učio prvačiće o bezbjednosti u saobraćaju

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Savjetom za bezbjednost saobraćaja Novi Pazar održala je u Kulturnom Centru  obrazovni čas pod nazivom „Pažljivko“.  Ova interaktivna predstava, nastavak je kampanje Pažljivko a  namijenjena je učenicima prvih razreda novopazarskih osnovnih škola.

Saobraćajno-obrazovni čas za novopazarske đake prvake bo je  odličan način da djeca od omiljenog lika vide kako da se ponašaju u tipičnim saobraćajnim situacijama. “Predstava predviđa da Pažljivko sa drugom Stevicom djeci, na jedan jako zanimljiv i interaktivan način prezentuje opasnosti koje proističu iz nebezbjednog ponašanja u saobraćaju . Stevica se ponaša na jedan nepravilan način, Pažljivko ga ispravlja i pri tom mu dodjeljuje neke bodove na osnovu kojih on postaje pažljivko kada sve to nauči i savlada “ kaže Radivoje Trifunović iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije.

Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Novi Pazar Mirsad Jusufović je podsjetio da  je ovo  nastavak kampanje koja je započela  prošle nedjelje. “Pokušavamo da na sve moguće načine gradimo svijest kod svih učesnika u saobraćaju, da budu oprezni da poštuju pravila, jer samo ako i ovo dijete koje je iza nas i onaj vozač u autu i roditelji i  mladi poštuju pravila ponašanja u saobraćaju , onda imamo onu bezbjednost kakvu treba da imamo“ istaknuo je Jusufović.

U okviru kampanje Pažljivko, učenicima prvih razreda, početkom  sedmice podijeljene su ilustrovane publikacije o pravilima ponašanja u saobraćaju. ”Pažljivkova pravila u saobraćaju” i fluorestcentne torbe.

 

E. Mašović

 

Podeli