DruštvoPolitika

Ašćerić na Forumu demokratije u Strazburu

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić učesnik je ovogodišnjeg Svetskog foruma za demokratiju, koji se održava u Savetu Evrope u Strazburu. Ašćerić na forumu učestvuje kao predstavnik delegacije Republike Srbije.

Svetski forum je godišnje okupljanje svetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa, gde se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom sveta. Sandžak je ove godine imao svog delegata, koji je imao prilike da se susretne sa predstavnicima iz više od 20 država sveta, i na taj način ostvari multilateralne odnose koji bi u budućem periodu bili od značaja, kako za Grad tako i za čitav region Sandžaka.

“Putem Svjetskog foruma demokratije, Savjet Evrope ove godine pruža priliku mladim ljudima da razgovaraju o tome kako revitalizirati demokratiju, posebno u vrijeme kada se mladi ljudi širom svijeta okupljaju s ciljem da se čuje njihov glas u traženju novih načina za demokratizaciju društva. Naročito sam zadovoljan ishodom sastanaka sa predstavnicima država iz regiona, što će se odraziti na realizaciju budućih projekata od značaja za razvoj Sandžaka”, naglasio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Emir Ašćerić.

Na Forumu, koji će trajati do četvrtka, učestvuje preko 500 predstavnika iz više od 40 zemalja članica Saveta Evrope. Među njima su: političke vođe, izabrani zvaničnici, poznati aktivisti civilnog društva, predstavnici medija, kao i aktivisti organizacija koje okupljaju mlade.

Osim učešća na Svetskom forumu, delegacija Republike Srbije će posetiti i Evropski sud za ljudska prava i Misiju Republike Srbije pri Savetu Evrope u Strazburu.

Podeli