Društvo

Trka za Adela u nedelju

Preko 200 studenata, među kojima će biti i članovi atletskih klubova iz ovog kraja i brojnih drugih gradova Srbije učestvovaće u nedelju, 18. novembra u humanitarnoj uličnoj trci u Novom Pazaru, koja je posvećena Adelu Zekoviću, studentu Državnog univeziteta i aktivisti Studenstkog parlamenta, koga je bolest zaustavila u ostvarenju brojnih i važnih životnih planova.

Na konferenciji za štampu, koja je danas održana na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, rektor ove visokoškolske institucije prof. dr Miladin Kostić je istakao da će ovom sportskom manifestacijom kolege i sugrađani Adela Zekovića, uz podršku atletičara iz drugih delova Srbije, uputiti podršku ovom uspešnom i kreativnom mladiću, koji vodi borbu za ozdravljenje.

Predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama zahvalio je na podršci koju je ova manifestacija dobila od Gradske uprave Novog Pazara, Sportskog saveza, Atletskog kluba „Novi Pazar“, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja i Policijske uprave. Izrazio je uverenje i nadu da će sledeće godine, kada ponovo bude organizovana ova manifestacija u njoj učestvovati i Adel Zeković.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović ocenio je da je ovakva akcija od velikog interesa za Grad Novi Pazar i pozvao sve sportiste i rekreativce da svojim učešćem daju doprnos.

Trener Atletskog kluba „Novi Pazar“ Ermin Ziljkić naglasio je da je ovo pravi način da se pruži podrška Adelu Zekoviću i da se ukaže na značaj sporta i edukacije u ocuvanju zdravlja.

Ulična trka, koju organizuje Studentski parlament, počinje u nedelju u 12 časova. Za najbolje učesnike porodica Zeković, „Sport vision“, „EB studio“ „Exact džins“ i „Oh la la“ obezbedili su prigodne nagrade.

N. H.

Podeli