Društvo

GRAĐEVINSKI BUM U NOVOM PAZARU! Urađene 83 ulice, nastavljeni radovi na obilaznici, uskoro put Novi Pazar-Tutin!

U Novom Pazaru ove godine asfaltirane su 83 ulice, a za tu namenu namenjeno je više od 300 miliona dinara.

Gradonačelnik ovog grada Nihat Biševac kazao je za Informer da se trenutno radi na više lokacija.

– Ovaj deo od hidrocentrale do ribnjaka, u dužini od 1,8 kilometara, veoma je značajan i košta 30 miliona dinara. Ove godine smo mnogo toga uradili i nastavićemo sa radovima sve dok nas vremenski uslovi posluže – rekao je Biševac i dodao da će i naredne godine biti urađeni brojni infrastrukturni projekti.

Ove godine radovi su nastavljeni i na obilaznici oko Novog Pazara.

– Nakon devetogodišnje pauze, nastavili smo sa radovima na obilaznici koja je veoma značajna za naš grad i sada smo uradili 1,3 kilometra puta. I sledeće godine radićemo na izgradnji ovog putnog pravca – kazao je Biševac koji je sa saradnicima obišao radove u naselju Selakovac i na putu kod hidrocentrale.

Biševac je za Informer rekao da će i sledeće godine u budžetu za infrastrukturne radove, koji pored asfaltiranja ulica obuhvataju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, biti izdvojena velika novčana sredstva. U toku naredne građevinske sezone biće urađena rekonstrukcija puta Novi Pazar-Raška do Banjske petlje.

– Pored toga, uradićemo i put od Banjske petlje do Novopazarske banje u dužini od 1,5 kilometra. Tu će biti rekonstruisana i kompletna kanalizaciona mreža a uradićemo i rečno korito pored samog puta. Za ovaj posao je obezbeđeno 13 miliona dinara a radove finansira JP Putevi Srbije – rekao je Biševac i istakao značaj izgradnje puta Novi Pazar-Tutin u dužini od 20 kilometara.

– Vlade Srbije i Turske potpisale su ugovor o izgradnji ovog putnog pravca a radove će izvoditi turska firma Tašjapi. Vrednost ovih radova iznosi 24 miliona evra – kazao je Biševac.

U Novom Pazaru ove godine urađeno je i više sportskih terena u različitim delovima grada.

Izvor: Informer

Podeli