Društvo

El Merhum dr Sulejman Biševac

U 85. godini života na ahiret je preselio istaknuti ljekar i prvi hirurg u Novom Pazaru dr Sulejman Biševac. Svojim radom i životom ostavio je neizbrisv trag u zajednici i dao veliki doprinos zdravstvu u Novom Pazaru.

Dr Sulejman Biševac rođen 11. 05. 1933. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završio u Novom Pazaru.  Fakultet medicine završio je u Skoplju, a specijalizaciju u Ljubljani. Nakon specijalizacije i zapoljšenja 10 godina radio je radio je kao jedini hirurg u Novom Pazaru i okruženju. U okviru bogate radne karijere i 40 godina provedenih na poslu dr Sulejman Biševac radio je i kao dječji hirurg, urolog, ortoped sa velikim brojem medicinskih intervencija i 27 000 operacija.

Dobitnik je brojnih priznanja među kojima je i povelja za Dan Grada Novog Pazara 2011. godine.  Svojim radom i zalaganjem ostavio je nizbrisiv trag na zajednicu. Dženaza je obavljena na groblju Gazilar u Novom Pazaru, a uglednog ljekara ispratila je brojna rodbina, prijatelji, ljekari, saradnici i sugrađani.

Podeli