Categories: Društvo

SKGO dodelila nagrade novinarima za najbolje priloge o praksi lokalnih samouprava u Srbiji

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je danas nagrade novinarima koji su na medijskom konkursu “Drugačije od drugih” uradili najbolje priloge o praksi lokalnih samouprava u Srbiji.

Taj konkurs za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija šesti put organizuje SKGO u okviru programa “Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka Evropskoj uniji – druga faza” koji finansira Vlada Švedske.

Najbolje priloge uradili su novinarka Naša Balkan TV Ruža Hinić, novinar TV Novi Pazar Aleksandar Nićiforović i novinari Radio-televizije Srbije Višnja Višnjić, Natalija Vidić i Tamara Tankosić.

Generalni sekretar SKGO Djordje Staničić rekao je da je ove godine na konkurs pristiglo 55 kvalitetnih medijskih priloga što pokazuje da se mediji bave svakodnevnim životom ljudi u gradovima i opštinama u Srbiji.

“SKGO se bavi pitanjima razvoja kapaciteta lokalnih samouprava, ali i vodi računa da se gradjani upoznaju sa tim aktivnostima u čemu presudnu ulogu imaju mediji”, kazao je on.

Staničić je rekao da na “agendi medija moraju da se nadju, kao i da se kritički analiziraju lokalni problemi kako bi javnost mogla da ima uvid u stvarnost koja se dešava u srpskim opštinama”.

On je dodao da medijsko izveštavanje o dogadjajima na lokalnom nivou povećava vidljivost aktivnosti lokalnih samouprava.

O najboljim medijskim prilozima na konkursu “Drugačije od drugih” odlučivali su novinari Nada Gogić, Suzana Trninić, Veselin Simonović, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Glavni i odgovorni urednik novinske agencije Fonet Zoran Sekulić kazao je da konkurs SKGO pokazuje da novinarstvo u Srbiji nije beznadežno, iako je u velikoj krizi.

“U Srbiji se suočavamo sa velikim padom kvaliteta medijskog sadržaja, a novinarski prilozi koje smo označili najboljim na ovom konkursu su pokazatelj da novinarstvo u unutrašnjosti zemlje i dalje drži do profesionalnih standarda uprkos skromnim uslovima u kojima funkcioniše”, rekao je Sekulić.

Po njegovim rečima, na ovogodišnjem medijskom konkursu SKGO o praksi u lokalnim samoupravama najmanje je bilo radova iz štampanih medija.

“Ranije smo imali više radova iz oblasti evropskih integracija, a ove godine to nije slučaj što pokazuje da tu temu lokalni mediji doživljavaju apstraktno”, dodao je Sekulić.

Izvor: Beta
Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

10 hours ago