Društvo

U Osnovnoj školi “Bratstvo” i elektronski udžbenici

Nakon što je prošle godine bila jedina škola u Novom Pazaru koja uvela elektronske dnevnike, od 1. septembra ove godine u Osnovnoj školi “Bratstvo“ počela je primjena elektronskog udžbenika.

U ovoj školi već drugu školsku godine umjesto u klasične, papirne dnevnike, učitelji i nastavnici ocjene i izostanke učenika bilježe elektronski. Prednosti je mnogo, a uskoro će i roditelji dobiti šifre kako bi mogli da od kuće prate rad i uspjeh svoje dece.“Izbacili smo papirne dnevnike i krenuli smo sa elektronskim dnevnicima. Ima dosta prednosti, jer nastvanik može da vidi svoju ocjenu a može da vidi i druge ocjene. Roditelji još nisu dobili, ali nadamo se u drugom polugodištu da će da dobiju šifru, pa će moći svaki da vidi za svoje dijete ocjene, svakog trenutka.“ kaže direktor OŠ “Bratstvo“ Dejan Kulundžić.

Sa početkom nove školske godine u ovu školu stigla je još jedna novina, elektronski udžbenici za učenike prvih i petih razreda. “To je isto jedna vrhunska stvar gdje učitelji i nastavnici koriste elektronske udžbenike, gdje djeca mogu elektronskim putem da prate nastavu. „ kaže Kulundžić i dodaje “Djeci je zanimljivo bilo i kada ispišemo na tabli crvenom i žutom kredom, a ne elektronskim putem kada mogu da prate nastavu.”

Kako isitiče Kulundžić , elektronski udžbenici će se i u narednoj školskoj godini primjenjivati za prve i pete razrede tako da će za četiri godine, svi osnovci moći da prate nastavu elektronskim putem.

E. Mašović

Podeli