Društvo

U toku rekonstrukcija fasade i krova na zgradi Kulturnog centra

Na zgradi Kulturnog centra intenzivno se radi na obnovi fasade i rekonstrukciji krova. Samo u ovoj godini u infrastrukturne radove uloženo je oko 300 hiljada eura, sredstva su obezbijeđena kroz projekte te iz budžeta grada Novog Pazara.

Direktor novopazarskog Kulturnog centra, Husein Memić rekao je da je u kulturu, te u obnovu institucije kojom rukovodi uloženo verovatno nakaon Beograda najviše novca u zemlji. Višedecenijski problem sa grijanjem, toaletima, dotrajalom stolarijom i ruiniranim prostorijama sada su prošlost, te Kulturni centar izgleda savremeno i moderno.

“Ljudi vide radove na fasadi, ali ne i velike radove na krovu zgrade koji su morali da se obave po hitnosti, a koji su se radili na tri dijela ovog krova. Vrlo brzo ćemo ih privesti kraju. Grad Novi Pazar samo za ovu namjenu izdvojio je oko 50 hiljada eura”, rekao je direktor novopazarskog Kulturnog centra, Husein Memić.

Memić je najavio i realizaciju projekta „Novi Pazar za nove generacije“, za koji je izdvojeno više miliona dinara, a u okviru konkursa Ministarstva kulture Republike Srbije “Gradovi u fokusu”. Projekat podrazumijeva kompletnu digitalizaciju i nabavku bioskopske opreme.

“Najsavremenija i najbolja oprema će biti instalirana u Novom Pazaru, a podrazumijeva laserski, digitalni projektor te najkvalitetniji zvuk”, naveo je Memić.

Nakon realizacije tog projekta, samo od projekcije filmova Kulturni centar imaće veće prihode, te će se ta sredstva preusmjeriti za nabavku novog klavira, te audio vizuelne opreme.

A. Ni.

Podeli