Categories: Društvo

Bogićević: Impresioniran sam napretkom Novog Pazara, Sjenice i Tutina u oblasti poljoprivrede

“Impresioniran sam napretkom Novog Pazara, Sjenice i Tutina u oblasti poljoprivrede” kazao je danas u Novom Pazaru pomoćnik ministra poljoproivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević . On se  sastao gradonačelnikom Nihatom Biševcem,  te prisustvovao tribini koju je organizovala Poljoprivredna stručna služba i Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja. Bila je to prilika da se čuju koji su gorući problemi poljoprivrednika ovog karaja , ali i šta je to što resorno ministarstvo i lokalna samouprava mogu da učine za razvoj poljoprivrede.

Sastanak zamjenika ministra poljoprivrede, šumrastva i vodoprivrede  sa predstanicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima uslijedilo  je nakon pisma koje su ministrastvu uputili predstavnici Poljoprivredne stručne službe i Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja.

“Ministarstvo prvi put ide do poljoprivrednika direktno na teren i sluša njihove probleme, prijedloge i primjedbe. Mi smo na jednu sugestiju Poljoprivredne stručne službe Novi Pazar uvrstili i ubacili mehanizaciju koja treba ovom području . „ kazao je Bogićević

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je kazao da je održan vrlo uspješan i  konstruktivan sastanak.  „Mi smo prije dva mjeseca poslali jedan dopis,  gdje smo tražili ono što je karakteristično za Novi Pazar, Sjenicu i Tutin , za Pešeter, Rogozno i Goliju, za naš brdsko-planinski dio. Tražili smo  da pomognemo ljudima da dobiju subvneciju za ono što im treba. “

Izrazivši zadovoljstvo što je ministarstvo imalo sluha za njihove potrebe,  predsjednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja je naveo da će sada “Poljoprivrednici sa našeg područja, za brdsko-planinsko područje moći da kupuju motorne kosačice, motokultivatore, muzilice bez registracije štala i to će biti jedno veliko olakšanje za naše poljoprivrednike, jer mi ne držimo stoku u štalama nego na livadama, na katunima i tamo se vrši muža.“

Istaknuto je  da se samo zajedničkim radom i saradnjoim između ministarstva , lokalne samouprave , poljoprivrednih stučnih službi i ostalih institucija može  doći pozitivnog rezultata koji je vidljiv u ovom regionu.

“Prvi put je prošle godine Gradska uprava izdvojila 5 miliona dinara za subvenciju poljoproivrednika na području Novog Pazara , ove godine je to bilo 10 miliona.  Mi planiramo da u budžetu  za narednu godinu , ta sredstva uvećamo i upravo smo  iskoristili ovaj sastanak da upoznamo poljoprivredna udruženja i poljoprivrednike, da već sada mogu da računaju na to. “ kazao je gradonačelnik Biševac.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  je kazao da je ovo tek početak, a da će se u narednom periodu održati sastanci sa regionalnim agencijama kako bi se iskoristili svi raspoloživi resusri  da se unaprijedi poljoprivreda.

 

E. Mašović

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

22 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago