PolitikaVesti

Bačevac: : Oduzeti mandat Zukorlićevom ‘’bratu blizancu’’ Šešelju

Poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac zatražio je danas od Administrativnog odbora da u roku od nekoliko narednih dana zakaže sednicu ovog odbora na kojoj će lideru radikala, po zakonu biti oduzet poslanički mandat.

”Dajem rok od nekoliko dana da sazovete sednicu, a onda ćemo svim svojim snagama parlamentarnom demokratijom ličnim prijateljstvima i pismima svim relevatnim institucijama izvršiti pritisak da jedna osoba osuđena za zločine ne sedi u ovom parlametnu jer to je poruka manjinama da nisu sigurne, jer su njegovi nastupi doveli do fašizacije i rasta nacionalizma u državi”, rekao je Bačevac.

On je prethodno optužio Šešelja da je dobio 50.000 evra kako bi vodio kampanju za brata blizanca Muamera Zukorlića pred izbore za nacionalne savete.

”Žao mi je što se delovanje jedne stranke svelo na to da njen lider uzima velike svote para i predstavlja političku starletu. Žao mi je jer sam poznavao mnogo časnih radikala i nadam se da i danas postoje oni koji ne podržavaju u šta se SRS pretvara. U ličnu prćiju jednog čoveka koji je koristi za lično bogaćenje. On je svestan da nema nikakvu političku budućnost”, rekao je Bačevac.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković mu je poručila da ona ne prihvata ultimatume i da neće da zakazuje sednice odbora pored “živog predsednika administrativnog odbora.

Podeli